یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
با توجه به توهین یکی از روزنامه ها به ساحت امام جعفر صادق (ع)، جا دارد مسئولان مربوطه هر چه سریع تر با این روزنامه و نویسنده این مطلب توهین آمیز برخورد لازم و قانونی را انجام دهند.
![]() در حالی چند روز به روز شهادت آن امام همام و بزرگوار باقیمانده، طرح جدید دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برای تخریب و مورد اهانت قرار دادن ائمه و مکتب تشیع آغاز شده است. بر اساس این طرح، این دشمنان در فضاهای مختلف، نام بزرگوار امام جعفر را مورد تمسخر و اهانت وقیحانه قرار می دهد. این توهین کنندگان با ساخت جوک های مختلف و یا استفاده از جوک هایی که در گذشته وجود داشته، به هر نحوی شده نام مبارک امام جعفر را مورد تمسخر قرار می دهد. این جوک ها از طرق پیامک، ایمیل و غیره پخش و رد و بدل می شود. هنوز عاملان اصلی طرح توهین به بنیانگذار مکتب جعفری مشخص نشده اما شاید بتوان گفت چنین طرحی توسط همان افراد و یا گروه هایی آغاز شده و دنبال می شود که دو سال پیش طرح توهین به امام هادی علیه السلام را کلید زدند. در این میان جای تأسف دارد که یکی از روزنامه داخلی بنام "ق" نیز در شماره روز گذشته خود، در ستون طنز مطلبی تحت عنوان «کلید خوردن ماجرای گربه هراسی» منتشر کرد. در این مطلب توهین آمیز، شخصیت گربه در داستان "جعفر" نامیده شده است. جا دارد مسئولان مربوطه هر چه سریع تر با این روزنامه و نویسنده این مطلب توهین آمیز برخورد لازم و قانونی را انجام دهند. منبع: شیعه آنلاین [ سه شنبه 92/6/5 ] [ 2:33 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
روز آنلاین گزارشی از العربیه منتشر کرد با این تیتر که " رهبر ایران حرف آخر را نمی زند " و سعی کرد اینگونه وانمود کند که رهبر معظم انقلاب از مواضع خود در قبال آمریکا کوتاه آمده است و علت آن هم چیزی نیست جز حسن روحانی با آرای 50.7 درصدی.
![]() روز آنلاین یکشنبه سوم شهریور ماه نود و دو، گزارشی از العربیه منتشر کرد با این تیتر که " رهبر ایران حرف آخر را نمی زند " و سعی کرد اینگونه وانمود کند که رهبر معظم انقلاب از مواضع خود در قبال آمریکا کوتاه آمده است و علت آن هم چیزی نیست جز اینکه حسن روحانی توانسته با آرای 50.7 درصدی خود قدرتمند تر از احمدی نژاد وارد عمل شده و رهبر ایران را مجبور به پذیرش مذاکره مستقیم و کنار آمدن با آمریکا کند!.
البته نگاهی کلی به آنچه در العربیه و روزآنلاین منتشر شده و سخنان دو تحلیلگر سیاسی مرتبط با ایران که به سخنان ایشان استناد شده است، به هیچ وجه نشان دهنده آن چیزی نیست که روز آنلاین از آن نتیجه گرفته است و بر اساس آن تیتری را زده که خوشش می آمده!.
در واقع سخنان تحلیلگران العربیه را از هر طرف که بخوانی نشاندهنده هوشمندی و اعتدال در رفتار و گفتار رهبر معظم انقلاب ایران و توجه ایشان به سخنان مخالف و موافق توجه ویژه ایشان به اصل دموکراسی و تعامل برد برد با جهان پیرامونی است. اصلی که هم در دوران خاتمی و احمدی نژاد بر کلام و فرمان رهبر انقلاب حکم فرما بود و هم در زمان روحانی که امروز تصدی امور اجرایی کشور را بر دست گرفته است.
به نظر العربیه، ‹‹ با ظهور غافلگیر کننده حسن روحانی، میانه روی نزدیک به رهبر معظم انقلاب، چهره ای متفاوت از قدرت در ایران هویدا شد که در آن رهبر به عقاید مخالف گوش می دهد و تلاش می کند به توافق برسد.
نظام سیاسی ایران ترکیبی پیچیده از حکومت دینی شخصیت های مذهبی شیعه، رئیس جمهور و مجلس است که فعالیت هایشان زیر نظر چندین شورای منتخب بررسی می شود.
علیرغم آنکه همه مسیرها به رهبر جمهوری اسلامی ایران ختم می شود، حضرت آیت الله خامنه ای اما توازن میان مصالح گروه های مختلف و منافع آنان برقرار می کند.››
اما چه زیبا العربیه و روزآنلاین در خبر منتشره حکومت جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب را توصیف کرده اند. وصفی زیبا که از زبان دشمن شنیدن آن انسان را در غرور فرو می برد. در واقع العربیه و روزآنلاین، ندانسته اعتراف می کنند که رهبر ایران علی رغم تمام آنچه تا پیش از این بنگاه های سخن پراکنی معاندین با نظام می گفتند فردی است که هم برای مخالفین احترام قایل است و هم برای موافقین و به سخنان هر دو با دقت گوش فرا می دهد تا عدالت را در حکومت اسلامی رعایت کند.
اعتراف دیگر اینکه، نظام سیاسی ایران ترکیبی پیچیده از دموکراسی است که در آن شوراهای مختلف فعالیتهای ارکان مختلف نظام را زیر نظر داشته و هیچگونه تخلفی ممکن نیست صورت پذیرد. آخرین اعتراف هم اینکه علی رغم اینکه " رهبر ایران حرف آخر را می زند" اما حضرت آیت الله خامنه ای توازن میان مصالح گروه های مختلف و منافع آنان برقرار می کند.
نکته جالب توجه در گزارش روزآنلاین و خبرگزاری العربیه نقل قولی از گری سیک کارشناس مسائل ایران و مقام سابق شورای امنیت ملی آمریکا است که می گوید: " بررسی سخنانی که رهبر ایران در سخنرانی های اخیرش ارائه داده بیانگر آن است که تلاش می کند اجماع و توافقی فراتر از دیکته کردن سیاست به طور مستقیم را ایجاد کند".
همچنین در این رابطه رمضانپور به العربیه گفته است: "زمانی که مسئله ای در گزارش کارشناسان مطرح می شود، یا جناح های مختلف در مورد یک موضوع بحث می کنند، او با دقت به نظر همه جناح ها و نه فقط یک جناح گوش می کند."
به نظر العربیه، ‹‹سخنرانی های و مواضع مختلف آیت الله خامنه ای نشان می دهد که وی معتقد است حتی اگر ایران از برنامه هسته ایش که غرب معتقد است با هدف تولید سلاح هسته ای پیگیری می شود، نیز عقب نشینی کند آمریکاخواستار تغییر نظام در ایران است و هیچ عقب نشینی این نیت را در آمریکا تغییر نمی دهد.
اما روحانی اعلام کرد که آماده آغاز مذاکرات مستقیم با آمریکا است. بر این اساس، رئیس جمهوری جدید ایران حداقل تحولی در نحوه رفتاری که به نظر می رسد تا حدی با نظر ثابت آیت الله خامنه ای متناقض است ایجاد کرد.
رهبر ایران نیز دستکم به روحانی فرصتی برای تجربه جدید را می دهد، اما او اخیرا در این باره گفته مخالفتی با مذاکرات مستقیم ندارد ولی به آمریکا بی اعتماد است و شک دارد که این مذاکرات نتیجه ای به همراه داشته باشد.
گری سیک می گوید: "روحانی بهعنوان فردی که درون نظام بزرگ شده است، مطمئناً درباره ماوقع سیاست ایران بیتجربه نیست."
عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا میافزاید: "روحانی با احتیاط کارها را پیش میبرد. او یک گام برمیدارد، و احتمالاً ردپای خود را نیز محو میکند، و با رهبر ایران در تماس دائم میماند، به جایگاه والای ایشان نیز احترام میگذارد... این یک سیاست خوب و روشی هوشمندانه برای پیشبرد اهداف است."››
نکته دارای اهمیت دیگر در این بخش از گزارش العربیه این است که این خبرگزاری بر خلاف روز آنلاین و دیگر اپوزسیون فهمیده است که روحانی بدون نظر مقام معظم رهبری حرکتی نخواهد کرد و کارها را بر خلاف منافع نظام جمهوری اسلامی پیش نخواهد بد.
اما در رابطه با اینکه آیا نظر مقام معظم رهبری در دوره روحانی با دوره احمدی نژاد تفاوت پیدا کرده است یا خیر، به نظر می رسد که باید نگاهی داشته باشیم به تحولات اخیر در تیم مذاکره کننده هسته ای و بسیاری دیگر از موارد که در دولت احمدی نژاد اینگونه القا شده بود که مستقیما از سوی مقام معظم رهبری تعیین می شوند و اصولا ریاست جمهوری نقشی در پیشبرد مذاکرات هسته ای ندارند!. موضوعی که البته با آمدن روحانی شبهه های آن بر طرف شد و زوایای ناپیدای آن برای مردم آشکار تر.
در واقع این موضوع که با آمریکا مذاکره مستقیم بشود و یا نشود و اینکه سیاست ما در مذاکرات چگونه باشد که هم منافع نظام را در بر گیرد و هم تحریمها را کم کند و یا کنار بزند، هنری است که از ابتدا در دست ریاست جمهوری و تیم مذاکره کننده وی بوده است. مانند روحانی که امروز تیمش را معرفی می کند و فردا هم بر اساس چهارچوبهای تعریف شده از سوی نظام حتی می تواند با امریکا مذاکره مستقیم داشته باشد یا نداشته باشد. موفقیت و شکست و گرفتن امتیاز از حریف بستگی دارد به مقدار مهارتی که دولتها در مذاکرات دارند و اینکه بر علیه یک دولت پشت سر هم قطع نامه صادر می شود و کشورهای خارجی با او هم کاری نمی کنند اما برای دولت دیگر همان کشورهای مخالف فرش قرمز پهن می کنند و از مذاکره با او استقبال می کنند موضوعی است مه نیاز به تفکر بیشتر دارد و البته باید پرسید که چرا تا کنون در این رابطه سعی می شده تا از نام مقام معظم رهبری خرج شود!.
منبع: بولتن نیوز [ دوشنبه 92/6/4 ] [ 2:55 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
یکی از شیوخ عربستان در توئیتر اطلاعیه ای برای فرستادن همسرش برای جهاد نکاح در سوریه منتشر کرد که بازتاب متفاوتی میان کاربران داشت و برخی با بستن نام کاربری این شیخ سعودی در شبکه اجتماعی، اقدام او را سخیف و به دور از مردانگی توصیف کردند.
![]() ( تروریست ها) که ضد بشار اسد می جنگند، همسر خود را برای جهاد نکاح به سوریه بفرستد.
انتشار این اطلاعیه در محیط مجازی بازتاب متفاوتی میان کاربران داشت.
برخی با به اشتراک گذاشتن آن، از اقدام این شیخ سعودی حمایت کرده و سایرین را نیز به این امر دعوت کردند. آنها در طرفداری از این شیخ اعلام کردند، مجاهدینی که ضد رژیم بشار در حال جنگ هستند، نیازمند حمایت همه جانبه هستند.
برخی دیگر با بستن نام کاربری این شیخ سعودی در شبکه اجتماعی ، اقدام او را سخیف و به دور از مردانگی توصیف کردند. مخالفان با تکیه به آیات و احادیث دین، موضوع "جهاد نکاح" را جعلی دانستند و از مسلمانان خواستند، نسبت به توطئه وهابی ها برای منحرف کردن دین هشیار باشند.
فتوای جهاد نکاح توسط وهابی های سعودی یکی از بدترین فتواهایی است که به نام دین صادر شده است و می توان آن را از انحرافی ترین گفته های وهابیت قلمداد کرد.
منبع : حزب الله
[ دوشنبه 92/6/4 ] [ 2:45 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
فعالان معارض حکومت سوریه با انتشار تصاویر و گزارش هایی مدعی شدند که ارتش این کشور از سلاح شیمیایی استفاده کرده اند این در حالی است که «عمران الزعبی» وزیر اطلاع رسانی سوریه در تماس تلفنی با شبکه خبری «المیادین»، ضمن تکذیب این خبر تأکید کرد که ارتش سوریه هرگز از سلاح شیمیایی استفاده نکرده و نخواهد کرد.
[ دوشنبه 92/6/4 ] [ 2:45 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
حضرت امام از جمله درباره عملکرد آقای منتظری و خیانتهای وی فرمودند «میزان حال فعلی افراد است» و تاکید کردند که وی به منافقین میدان داده و پول بیتالمال را هزینه آنها میکند.
![]() کیهان نوشت:
یکی از سران فتنه بهرغم تمجید از شیخ مطرود حضرت امام خمینی(ره) مدعی طرفداری از خط امام شد.
خاتمی در دیدار فضلاله صلواتی که در پوشش بزرگداشت مرحوم سید جلالالدین طاهری به ملاقات وی رفته بود، گفته است: اصفهان و بخصوص نجفآباد مدیون شخصیت والایی چون حضرت آیتالله العظمی آقای منتظری است. ایشان یکی از ارکان انقلاب و تئوریسینهای بزرگ انقلاب اسلامی بودند و جایگاه بسیار مهمی داشتند.
خاتمی پس از ذکر سوابق منتظری و بیآن که به سوابق زندگی وی در میدان دادن به باند منافق و تروریست مهدی هاشمی معدوم و خون دلهایی که حضرت امام (ره) در این زمینه خورد اشاره کند، مدعی خط امام شد وگفت: «بنده به صراحت میگویم امام محور و رهبر انقلاب ماست، ولی ما قرائتی از دین و امام و خط و مشی ایشان داریم و به حد کافی هم میتوانیم مستند بکنیم. اما قرائتهایی امروز وجود دارد که به رسمیت شناخته میشود آزاد است و مصونیت دارد و میتواند قرائت ما از امام را مورد تنگنا قرار دهد.»
وی افزود:«ما درباره قرائتمان از دین و امام راحل حرف داریم و میتوانیم از آن دفاع کنیم و معتقدیم انقلاب ما بر آن اساس تحقق پیدا کرد و میبایست در عمل هم تحقق پیدا کند. نمیشود شما به موضع عملی امام در مقام مسئول اول کشور در موقعیت جنگ و ترور و اضطراب و اضطراری به یک مسئلهای متمسک بشوید که هر کشوری و هر حکومتی در دوران بحران مجبور است یک روشهایی اتخاذ کند برای حفظ اصل نظامش، این را بگویند خط امام و آن همه حرفها و موضعگیریها و روشنبینیهایی که امام داشتند را اصلاً کنار بگذاریم.»
خاتمی افزود: «امام این همه تاکید روی ملت حق ملت روی ضدیت با دیکتاتوری و محروم کردن مردم از حقوقشان داشتند من خط امام را این میدانم که رهبری در روز رایگیری فرمودند: «رای مردم حقالناس است.» میزان، رای ملت است این خط امام است و خطی است که ما باید به دنبالش برویم.»
او سپس با بیان اینکه اصلاحطلبی واقعی با اعتدال سازگار است گفت: بنابراین شعار اعتدالی که داده میشود نه تنها بیرون از حوزه اصلاحطلبی نیست بلکه اعتدال با افراط و تفریط از هر طرف که باشد مخالف است.
خاتمی گفت: «همه گفتهاند؛ آقای روحانی هم گفتهاند. امروز بهترین موقعیتی است که بیاییم دلهایمان را از کینه پاک کنیم، زندانیها آزاد شوند، حصرها برداشته شود و همه کنار یکدیگر باشیم و با فضای برادری همه بتوانیم برای کشور کار بکنیم، مملکت در برابر مشکلات بزرگی قرار گرفته؛ اقتصادی سیاسی فرهنگی مدیریتی، همه باید کنار هم کار کنیم.»
درباره این اظهارات سزاوار یادآوری است که اولاً حضرت امام از جمله درباره عملکرد آقای منتظری و خیانتهای وی فرمودند «میزان حال فعلی افراد است» و تاکید کردند که وی به منافقین میدان داده و پول بیتالمال را هزینه آنها میکند. در واقع خانه آقای منتظری به تدریج به مسجد ضراری برای آمد و شد طیفهای مختلف منافقین و کارشکنی علیه نظام و دفاع مقدس شده بود و به همین دلیل نیز حضرت امام، نامبرده را از قائممقامی رهبری عزل کردند، با این وجود سادهلوحیهای منتظری تبدیل به لجبازی و خیانت شد.
ثانیاً به هر قرائتی از خط امام قائل باشیم نمیتوانیم در نفاق امثال خاتمی تردید داشته باشیم چه اینکه در دولت وی از سوی برخی اصلاحطلبان به گزافه گفته شد خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت اما کوچکترین اعتراضی از خاتمی شنیده نشد، همچنان که 10 سال بعد هنگامی که روی جمهوری اسلامی «در آشوبگری خیابانی خط کشیده شد یا به امام» و به ولایتفقیه جسارت کردند، خاتمی نه تنها اعتراض نکرد بلکه جزو تحریککنندگان پشت پرده آن فتنه آمریکایی- اسرائیلی بود.
ثالثاً خاتمی و طیف متبوع وی به خاطر خودکامگی و جاهطلبی- و بعضاً آلودگی به سرویسهای جاسوسی بیگانه- در انتخابات سال 88 مقابل رای 25 میلیون نفری ملت که آن هم حقالناس بودند ایستادند و نه تنها این قانونشکنی آن هم با دروغ تقلب مرتکب شدند بلکه بستر معرکهگیری گروهکهای ضد انقلاب و آدمکشی و حمله به مساجد و تکایا را نیز فراهم ساختند و بنابراین خون قربانیان و هزینههای گزاف تحمیل شده به کشور و ملت بر گردن عوامل فتنه سنگینی میکند. با این وصف عملکرد طیف مورد اشاره، عین افراطگری و فسادطلبی است و نه دخلی به شعار اصلاحطلبی دارد و نه تناسبی با شعار اعتدال. این جریان تا هنگامی که امکان تحریک به آشوب داشت، کوتاه نیامد و بنابراین ادعای «پاک کردن کینه از دل» توهین به شعور مردمی است که 8 ماه رفتار از سر شقاوت و خباثت جریان فتنه را به چشم دیدند.
و بالاخره باید پرسید آیا مبانی فکری و سیاسی حضرت امام صرفاً مربوط به دوران بحران و اضطرار بود؟ یعنی این که حضرت امام فرمودند «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»، «پشتیبان ولایتفقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد»، «آمریکا دشمن شماره یک ملتها و شیطان بزرگ است» ، «منافقین از کفار بدترند»،«من نمیگذارم منافقین، اسلام و مردم بیپناه را از بین ببرند» و... نعوذبالله تاریخ مصرف داشته و حالا از نگاه فتنهگران دوره نوکری آمریکا و اسرائیل و منافقین است؟!
منبع: جهان [ دوشنبه 92/6/4 ] [ 2:44 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
رئیس جمهور سابق کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا خبرهای تازهای از دانشگاه ایرانیان دارید، گفت: هفته دیگر خبرش را میدهم.
![]() احمدی نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به دلیل سفر شما در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت نکردید،تصریح کرد: انشاالله همه شما سالم و موفق باشید و چشمتان روشن و ایمانتان کامل باشد.
رئیس جمهور سابق کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه خبر تازهای از دانشگاه ایرانیان دارید، گفت: شما سیاسی حرف میزنید اینجا مجلس ختم است هفته دیگر خبرش را میدهم.
منبع: فارس [ یکشنبه 92/6/3 ] [ 10:28 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
توصیه ما به دولت این است که با روحیه مجاهدانه، مسیر خود را مشخص کند که عزتمندی جمهوری اسلامی در این نگاه است.
![]() علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی مجلس، ضمن گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان به میهن، روز پزشک و آغاز هفته دولت، ابراز امیدواری کرد که دولت جدید به یمن این ایام، حرکت خدمت به مردم را با توکل بر خداوند با جدیت و همت بلند آغاز کند.
وی با بیان اینکه مجلس در این راه، با رای اعتماد به کابینه، مسیر را برای حل مشکلات کشور فراهم آورد، افزود: توصیه ما به دولت این است که اولا با همان روحیه مجاهدانه که شهیدان رجایی و باهنر پایه و اساس دولت شکل گرفت، مسیر خود را مشخص کند که عزتمندی جمهوری اسلامی در این نگاه است.
رئیسمجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت جدید به موضوع شایسته سالاری در همه امور توجه جدی داشته باشد که کار ملک با تدبیر شایستگان راست گردد و عزل و نصبها بر چنین اصلی مستقر شود.
وی خطاب به دولت ادامه داد: از همه نیروهای متعهد و متدین که حکمت امور دیوانی را فتح کردند، سوای تعلقات سیاسی بهرهگیری شود که فراجناحی بودن دولت به این معنا محل اعتنا خواهد بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: قانونگرایی محل آزمون دولت است که بر اساس آن تمشیت امور کشور متوازن شده و عدالتگرایی رونق پیدا میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید روحیه تعامل با همه بخشهای نظام حاکم شود، افزود: با تحلیل واقعبینانه از شرایط، با نگاه علمی به حل و فصل امور پرداخته شده و از شتابزدگی پرهیز شود.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: امیدواریم دولت جدید در چارچوب سیاستهای کلی نظام با رهنمودهای رهبر معظم با تعادل در مواضع خدمت به مردم را یگانه گمشده خود بداند که توفیق الهی در همین راه است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث اخیر منطقه تصریح کرد: در روزهای اخیر، همه شواهد و قرائن حکایت از آن دارد که کشورهای زورگو و یاغی چون مسیر تحولات در منطقه را به نفع اهداف سلطهطلبانه خود ارزیابی نکردند، پروژه آشفته سازی منطقه را کلید زدند.
وی ادامه داد: آنچه در این روزها در مصر، سوریه و لبنان رخ میدهد، مخصوصا سبوعیتی که در انفجارهای لبنان دیده شد یا سلاحهای کشتار جمعی که تروریستها در سوریه استفاده کردند، بسترسازی برای نوعی فرصتطلبی آمریکا و رژیم صهیونیستی است تا در خلال جنگافروزی میان طوایف و مذاهب، زمان برای صلح قلابی در فلسطین و تحقیق مجدد ملت مظلوم فلسطین را فراهم کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این میان ژستهای جنگطلبانه آمریکا که با تبلیغات فریبکارانه توام شده فضاحت آور است. مگر محاسبات آنان در جنگ افغانستان و عراق توفیقی را نشان میدهد که در خاورمیانه خیز جنگ برداشتهاند؟
وی افزود: امروز ملتها در منطقه بیدار شدهاند و صدای ملتها را در شعارهای دو طرف مخالف هم در صحنه مصر میتوان یافت که هر دو گروه تنفر خود را از دخالتهای آمریکا اعلام میکنند. صحنه، صحنه تحمیل اراده دخالت طلبانه قدرتها نیست. صحنه باور حقوق مسلمانان است در غیر این صورت در باتلاق معرکه تعیین تکلیف نهایی، دست و پا خواهند زد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی این اقدامات حقیر و سلطهطلبانه و مزورانه تروریستی را محکوم میکند و مطمئن به نصرت الهی برای مسلمانان است.
منبع: فارس [ یکشنبه 92/6/3 ] [ 5:4 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
ویژگی مشترک جان اف کندی و محمدعلی رجایی، رؤسای جمهور ایران و آمریکا ترور شدن در زمان تصدی پست ریاستجمهوری و مبهم و مشکوک بودن پرونده ترور آنهاست، اما تفاوتی در نگاه سینما به آنها وجود دارد.
![]() گروه انقلاب اسلامی «تیتریک» ؛ جان اف کندی و محمدعلی رجایی، رؤسای جمهور ایران و آمریکا جدا از محبوبیت زیاد در کشور خود، ویژگی مشترک دیگری نیز داشتند و آن هم ترور شدن در زمان تصدی پست ریاست جمهوری و مبهم و مشکوک بودن پرونده ترور آنهاست.
جان فیتز جرالد کِنِدی مشهور به «جان اف کندی» سی و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در 29 مه 1917 در ایالات متحده به دنیا آمد. کندی که به عنوان نمادی از لیبرالیسم آمریکایی مشهور است، جوانترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که هنگام آغاز ریاست جمهوری فقط 43 سال سن داشت؛ اما مهمترین چیزی که او را از سایر رؤسای جمهور آمریکا تا به امروز متمایز میکند، ترور او در زمان ریاست جمهوری است.
ترور کندی و چندین متهم
کندی در 22 نوامبر 1963 در سن 46 سالگی در شهر دالاس ایالت تگزاس توسط یک تک تیرانداز هنگامی که با همسرش، ژاکلین کندی، سوار ماشین روباز بود، از ناحیه صورت مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به قتل رسید که البته این قتل باعث محبوبیت بیشتر او در آمریکا شد. در همان شب قتل کندی، فردی به نام «لی هاروی اسوالد» دستگیر و به عنوان قاتل او معرفی شد، اما او تنها دو روز بعد در ایستگاه پلیس دالاس توسط شخصی به نام «جک روبی» به قتل رسید.
اسوالد در زمان دستگیری اعلام کرده بود که او به کسی تیراندازی نکرده و مدعی شد که از او به عنوان طعمه استفاده میکنند، اما به دلیل مرگ او، بیگناهی یا جرمش هرگز در دادگاه اثبات نشد. بعضی منتقدان میگویند که اسوالد هیچ نقشی در این ترور نداشته و هنوز که هنوز است تئوریهای مختلفی مطرح میشود که هر یک از آنها نهادها و افراد مختلفی مانند سیا، کاگب، موساد، فیدل کاسترو و ... را مسئول ترور کندی میدانند، اما همه چیز فقط در حد یک تئوری است و به اثبات نرسیده است.
وقتی هالیوود یاد رئیسجمهور فقیدش را زنده نگه میدارد
صنعت سینمای آمریکا هم در این خصوص بیکار ننشسته و از زمان ترور کندی تا کنون چندین فیلم داستانی و مستند تولید کرده که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به زندگی پر حاشیه و قتل مشکوک او میپردازند. هر از گاهی هم از سوی فیلمسازان برجسته هالیوود زمزمههایی برای تولید فیلمی جدید در این خصوص شنیده میشود.
یکی از فیلمهایی که در رابطه با کندی ساخته شده «سیزده» به کارگردانی پیتر آلموند است. اما معروفترین این فیلمها «جی اف کی» ساخته الیور استون در سال 1991 است که کوین کاستنر در آن نقش اصلی را ایفا میکرد. سال گذشته نیز شرکت فیلمسازی «ترتین ساین پیکچرز» درامی سیاسی با عنوان «دالاس در سرزمین عجایب» را به کارگردانی رایان پیج تهیه کرد که قصه آن درباره ترور جان اف کندی بود و قرار بود در پنجاهمین سالگرد ترور او به نمایش درآید.
رجایی؛ از دستفروشی تا حضور در سازمان ملل
از ایالات متحده آمریکا که به این سر دنیا و کشور ایران بیاییم، میبینیم که در مرداد ماه سال 1360 یعنی دو سال و نیم پس از پیروزی انقلاب اسلامی و فرار بنیصدر، طی انتخاباتی که برگزار شد، محمدعلی رجایی به عنوان دومین رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. او در 25 خرداد سال 1312 در شهر قزوین متولد شد و به دلیل فوت پدر و تنگدستی خانواده مجبور شد در دوره کودکی و نوجوانی مشاغل مختلفی مثل کار در خرازی، شاگردی در بازار و دستفروشی را تجربه کند.
رجایی در دوره جوانی وارد ارتش شد، اما از آنجا بیرون آمد و راه معلمی را در پیش گرفت. او قبل از پیروزی انقلاب به انجام فعالیتهای سیاسی مشغول بود که ساواک او را دستگیر و به مدت چهار سال زندانی کرد. قرار دادن او در قفس و کشیدن ناخنهای پا تنها بخشی از شکنجههایی است که ساواک به جهت افشای نام و محل همرزمانش بر او وارد کرد. او وقتی به ریاستجمهوری رسید ضمن سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد جای شکنجه را در روی پاهایش نشان داد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
رجایی هیچوقت برخلاف اکثر زندانیان سیاسی که بسرعت پس از دستگیری و همکاری آزاد میشدند، آزاد نشد، بلکه در سال 1357 با اوجگیرى انقلاب اسلامى همراه دیگر زندانیان سیاسى آزاد شد و بلافاصله وارد مبارزات سیاسى و فرهنگى گردید. او پس از انقلاب در سمتهای مختلفی مانند وزیر آموزش و پرورش، نماینده مجلس، نخستوزیر و رئیسجمهور فعالیت کرد.
قاتلی که جسدش دفن شد، اما از کشور فرار کرد
در روز هشتم شهریور سال 1360 رجایی به همراه محمدجواد باهنر (نخستوزیر وقت) و چند تن دیگر برای شرکت در جلسه شورای امنیت کشور در دفتر نخستوزیری حاضر شدند که بمبی در این ساختمان منفجر شد و همگی به شهادت رسیدند. در آغاز چنین تصور شد که مسعود کشمیری که آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود نیز در این انفجار کشته شده و قطعاتی از اجساد دیگران به عنوان بازمانده جسد وی دفن شد، ولی پس از مدتی معلوم شد که وی از مرتبطان با سازمان مجاهدین و عامل اصلی انفجار بوده و به خارج از ایران گریخته است. در رابطه با این پرونده و عوامل دخیل در آن همچنان شک و شبههها و ابهاماتی باقیمانده که هنوز رفع نشده است.
سهم سینمای ایران از نمایش رئیسجمهور ترور شده
حال نگاهی بیندازیم به سهم سینمای ایران در این اتفاق شگفتانگیز که شاید در تمام دنیا بیسابقه باشد که رئیسجمهور و نخستوزیر یک کشور همزمان در یک انفجار تروریستی و توسط نزدیکان خود در یک جلسه کاری بسوزند و به شهادت برسند. سهم سینمای ایران در این رابطه «هیچ» است، هیچ به معنای مطلق کلمه.
32 سال از وقوع حادثهای میگذرد که پتانسیلهای دراماتیک بسیار زیادی (بسیار بیشتر از ترور جان اف کندی) برای تبدیل شدن به فیلمنامه و فیلم دارد، اما هیچیک از فیلمهای ساخته شده در این 32 سال نیمنگاهی حتی به صورت غیرمستقیم هم به این حادثه نداشته و بیتفاوت از کنار آن گذشتهاند.
البته در سینمای ایران همواره سکوت عجیبی در خصوص وقایع تاریخ انقلاب که اتفاقاً بسیار هم جای کار دارند و قصههای بکر و دستنخورده و سوژههای جالبی میتوان در میان آنها یافت، حاکم است. باید از مسئولان سینمایی و هنرمندان این سوال را پرسید که چرا در مورد وقایعی که تنها جنبه مذهبی و سیاسی ندارند، بلکه حوادثی ملی در تاریخ این کشور هستند سکوت اختیار کردهاند و هیچ عزمی برای تغییر رویه در آنها مشاهده نمیشود.
البته این مسئله به این معنا نیست که این اتفاق باید به صورت دستوری و فرمایشی بیفتد که اگر چنین باشد نتیجه عکس خواهد داشت، بلکه مسئولان و هنرمندان بهتر است همانند عرصههای دیگر فیلمسازی در این مورد هم نگاهی به سینمای هالیوود داشته باشند که از تاریخ کوتاه سرزمین خود غافل نشده و حوادث تاریخی را در قالب فیلم برای نسلهای آینده به یادگار میگذارد.
منبع : snn
[ یکشنبه 92/6/3 ] [ 5:4 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
وزارت خارجه رژیمصهیونیستی که تحت سرپرستی «بنیامین نتانیاهو» فعالیت میکند، پیامی را به سفرای خود در کشورهای غربی ارسال کرده و از مقامات این کشورها خواسته است اجازه دهند ارتش ثبات را به مصر بازگرداند.
![]() «بنیامین نتانیاهو» با ارسال پیامی به کشورهای غربی از آنها خواسته است در کار ارتش مصر دخالت نکرده و اجازه دهند نظامیان در مصر به کار خود ادامه دهند.
نخستوزیر رژیمصهیونیستی که در حال حاضر سمت وزارت خارجه را نیز شخصا بر عهده دارد، در این پیام از مقامات غربی خواسته است که اجازه دهند ارتش تا بازگشت آرامش به مصر، به کار خود ادامه دهد. به ادعای نتانیاهو، این کار از تبدیل مصر به سوریهای دیگر، جلوگیری میکند.
بنا بر این گزارش، «یاکوف آمیدرور» مشاور امنیتی نتانیاهو به زودی برای رایزنی در مورد تحولات مصر راهی واشنگتن میشود.
ارتش مصر دو هفته قبل در حمله به تحصنکنندگان حامی «محمد مرسی» رئیسجمهور برکنارشده این کشور، دهها نفر را بازداشت کرد. در جریان این حمله و ناآرامیهای بعد از آن، قریب به 1000 نفر از حامیان مرسی کشته شدند.
آنطور که «معاریو» گزارش داده، وزارت خارجه اسرائیل اوایل هفته قبل پیام محرمانهای را در مورد اوضاع مصر برای سفرای ارشد خود در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی ارسال کرده است.
در این پیام از اسرائیل به عنوان همسایهای که مستقیما تحت تاثیر تحولات مصر است، یاد شده است. وزارت خارجه رژیمصهیونیستی همچنین گفته است که اکنون زمان متهم کردن ارتش یا اخوانالمسلمین نیست، بلکه باید به ارتش اجازه داد تا ثبات را به کشور بازگرداند.
این اولین بار بعد از برکناری «محمد مرسی» از ریاستجمهوری مصر است که موضع اسرائیل در قبال تحولات مصر، علنی میشود. نتانیاهو هفته گذشته از وزرای خود خواسته بود که از اظهارنظر در مورد اوضاع مصر خودداری کنند.
منبع: فارس [ شنبه 92/6/2 ] [ 3:9 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
بدحجابی در بین کارکنان دستگاههای دولتی تا حدی پیش رفته است که مراجع معظم تقلید از دولت یازدهم میخواهد مسئله حجاب را از خود دستگاههای دولتی آغاز کند. طبق قانون مجازات اسلامی، بدحجابی جرم است و حبس 10 روز تا 2 ماه را باید در پی داشته باشد.
![]() بحث رعایت حجاب و معضل بدحجابی در جامعه اسلامی ایران، موضوع تازه ای نیست اما در هر دوره ای به شیوه ای خاص بر آن تاکید شده است، از برخورد کمیته یا بدحجابان گرفته تا راه اندازی گشت های ارشاد، از تدوین قوانین و برپایی جلسات متعدد در دستگاه ها و نهادها تا وظایفی که همه خود را کنار کشیدند تا تنها بر دوش نیروی انتظامی بیفتد.
اما این بار بحث رعایت حجاب توسط عموم مردم در جامعه نیست بلکه بدحجابی در دستگاه های دولتی تا حدی پیش رفته است که آیتالله العظمی مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان در جوار حرم رضوی با بیان اینکه مفاسد جامعه به دلیل بیبند و باری است، فرموده اند: دولت جدید به مسئله حجاب رسیدگی و آن را از ادارات دولتی آغاز کند.
وی می افزاید: خداوند از آنهایی که در این چند سال اخیر نسبت به مسئله حجاب بیاعتنایی کردند و هرگاه شخصی قصد داشت بر ضد بیحجابی قیام کند و مانع شدند، نگذرد و آنها را نیامرزد.
در باب حجاب کارکنان دستگاه های دولتی ذکر چند نکته ضروری است:
* 26 دستگاه درباره اجرای کامل حجاب و عفاف در کشور مسئول هستند که اگر به وظابف خود عمل می کردند اوضاع بدحجابی به شرایط کنونی نمی رسید اما در نخستین گام این 26 دستگاه می توانند حداقل از کارکنان خود بخواهند که حدود اسلامی را در ورود به جامعه رعایت کنند.
*حجاب و عفاف تنها متعلق به زنان نیست و مردان را نیز شامل می شود همان میزان که زنان نباید خودآرایی کنند و باعث جلب توجه در ادارات و سازمانها شوند، مردان نیز نباید با لباس هایی زننده و به کار بردن زیورآلات، محیط کار را آلوده کنند.
* اگر ادارات دولتی برای کارکنان خود در زمینه رعایت عفاف و حجاب، حدودی را تعیین کنند این کارکنان به دلیل اینکه جزئی از جامعه هستند و شاید بیش از سایر مردم در جامعه حداقل روزی 2 بار برای آمد و رفت، تردد می کنند در نتیجه فضای عمومی در اجتماع، فضای پاک تری خواهد شد.
* در صورتی که رعایت حجاب و عفاف در ادارات دولتی واقعاً «الزامی» باشد افرادی که بدحجاب هستند هم برای مراجعه به این ادارات معذوریت پیدا خواهند کرد و به سمت پوشش مناسب پیش می روند.
* اگر قرار است مسئله بدحجابی در ادارات و دستگاه های دولتی ریشه کن شود و با اقدامات فرهنگی و بعضی برخوردها اوضاع رعایت حجاب در سازمان های دولتی بهتر شود نباید «برخوردهای فصلی» صورت بگیرد و مقطعی، موضوع با جدیت، دنبال و در دوره ای دیگر به کلی به حال خود رها شود. همان طور که این روش در این سالها در سطح جامعه نیز جواب نداده است.
* تشویق همیشه کارسازتر از تنبیه است اما با روش های غلط نباید کارکنان را به سمت ریاکاری سوق داد بلکه مسئولان رده بالا در ادارات دولتی باید سعی کنند با اقداماتی فرهنگی، افراد را به سمت رعایت حجاب و عفاف در مکانی عمومی که متعلق به دیگران هم هست راهنمایی کنند.
اما آیا تاکنون رعایت حجاب و عفاف در ادارات دولتی جایگاهی در قانون داشته است؟
قانون راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در 13 دی 1384 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده که در مقدمه آن آمده است: «حجاب» از ارزندهترین نمودهای فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانی - اسلامی است که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام میرسد، اما در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود میرسد.
سیاستها و راهکارهایی در این قانون آمده است که صراحتاً بند سوم آن به رعایت حجاب و عفاف در سازمان های دولتی و عمومی تأکید کرده است:
1- در اولویت قرار دادن موضوع حجاب و عفاف در برنامههای دستگاههای اجرایی کشور برای مقابله با روند فزاینده بدحجابی.
2- ابلاغ روشهای اجرایی و تعیین ضوابط و هنجارهای روشن در مورد نوع لباس و پوشش افراد در بخشهای رسمی و اداری کشور.
3- نظارت بر رعایت حریم حجاب و عفاف در سازمانهای دولتی و عمومی و نظارت و تأکید بر ضرورت رعایت سادگی و پوشش و فرمهای اسلامی و حضور ساده و بیآرایش در محیط کار به دلیل تأثیر منفی بر مراجعان.
4- تعریف استانداردهای فرهنگی مناسب برای ترویج فرهنگ عفاف منطبق با فرهنگ دینی و ملی و فراهم کردن زمینههای لازم برای ترویج الگوهای مناسب پوشش اسلامی توسط نهادهای الگو ده.
5- ایجاد مراکز و مؤسسات متعدد با هدف الگوسازی، ارائه مدلهای مناسب و متنوع و ایجاد رقابت سالم در زمینه بین افراد.
6- وضع قوانین و مقررات لازم برای اصلاح وضعیت پوشش در جامعه.
7- گسترش و تقویت مراجع قانونی برای ترویج پوشش اسلامی در جامعه.
8- اصالت بخشی به فرهنگ عفاف از طریق محصولات متنوع فرهنگی، هنری متناسب.
9- رعایت حجاب و حفظ شئون اسلامی از سوی مدیران، مسئولان حکومتی و خانوادههای آنان و تدوین شاخصهایی در این زمینه برای گزینش مدیران.
10- رفع اشکالات قانونی در نحوه تولید، توزیع و عرضه پوشاک داخلی و خارجی.
11- پیگیری نحوه اجرای طرح گسترش فرهنگ عفاف به صورت مستمر در جلسات شورای فرهنگ عمومی استانها و ارائه گزارشهای منظم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رئیس کمیته).
12- ارزیابی دقیق از اجرای طرحها توسط دستگاههای فرهنگی، انتظامی و قضایی برای مقابله با مظاهر بدحجابی و یافتن راهکارهای مناسب توسط کمیته توسعه و ترویج فرهنگ عفاف.
13- نظارت و ارزیابی عملکرد رسانهها - خصوصاً صدا و سیما - در ارتباط با الگوهای تبلیغی آنها و تأثیر آن در جامعه.
14- احیاء سنت حسنه «امر به معروف و نهی از منکر» درمورد حجاب و عفاف.
15- فراهم کردن زمینههای لازم برای تهیه کتب، نشریات و تولیدات علمی - فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ عفاف و پاسخگویی به شبهات موجود در مورد آن.
16- انجام سیاستهای تشویقی درباره مدیران و کارگزارانی که در محیط کار خود اصول عفاف و پوشش اسلامی را رعایت میکنند.
رعایت حجاب و عفاف در ادارات دولتی نیز از منظر تعدادی از صاحب نظران به این ترتیب است:
محمد نبی حبیبی، دبیر کل موتلفه: دولت حق دارد برای افرادی که به آن ها حقوق پرداخت می کند، در زیر سقفی که متعلق به دولت است، رعایت حجاب اسلامی را الزامی کند. به عقیده من طرح مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی جامع و عملی در زمینه حجاب و عفاف است که تنها یک بعد آن انتظامی است. حداقل کاری که رئیس جمهور می تواند انجام دهد، این است که در ادارات دولتی خانم ها حجاب اسلامی را رعایت کنند. البته منظور من کارمندان دولت است و نه ارباب رجوع ها. ما به همان دلایلی که مشروبات الکلی را حرام می دانیم، بی حجابی را هم حرام می دانیم و این ها احکام الهی است.
آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران: از کارمندان نظام جمهوری اسلامی انتظار میرود که حرمت واژه اسلامی را حفظ کرده و پوشش اسلامی را به شکل مطلوب رعایت کنند. سخنی هم از خشونت نیست و خدا لعنت کند کسانی که تا کلمه حجاب را به کار میبریم از خشونت میگویند، مدیران میتوانند خانمهای چادری را به هر نحوی که میتوانند تشویق کنند.
حجت الاسلام حبیبی، امام جمعه رضوانشهر: برای رفع بدحجابی باید با توسل به قانون، مانع فعالیت افراد غیر محجبه و بدحجاب در دستگاه های دولتی شد. شیوع بدحجابی در بین کارمندان و کارکنان در نظام اسلامی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، کارمندان و کارکنان بد پوشش که در دستگاه های دولتی مشغول به کار هستند از آنجا که در معرض برخورد با مردم و ارباب رجوع می باشند، به نوعی خود باعث سرایت و گسترش بدحجابی در جامعه می شوند.
حجت الاسلام حسین طیبی فر، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الزمان (عج) اصفهان: به وضع کارمندان حقوق بگیر دولت به وسیله مدیران اجرایی باید رسیدگی شود. افرادی که در وضعیت بدحجابی و بی بندوباری هستند عمدتا شامل 3 گروه می شوند: 1. عده ای از سرجهالت و ناآگاهی این گونه امور را انجام می دهند و نمی دانند درچه مسیری قدم گذاشته اند زیرا مورد سوء استفاده دشمنان قرارگرفته اند 2. عده ای از سر لجاجت ، بدحجابی می کنند و 3. عده ای آگاهانه و از روی عناد ورزی چنین بد حجاب هستند، لذا می بایست سنت حسنه امر به معروف و نهی از منکر را در سطح جامعه نهادینه کنیم و نسبت به آن جدیت داشته باشیم.
ستار هدایتخواه، نماینده سابق مجلس: مدیران دستگاهها باید پوشش و حجاب کارکنان خود را کنترل کنند در صورت کنترل صحیح در ادارات وضعیت حجاب و عفاف در جامعه بهتر میشود.
آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید: دولت می تواند رعایت حجاب را از ادارات آغاز و با صدور بخشنامه به ادارات و بیمارستانها تأکید کند که کارمندان دولت را رعایت به موازین حجاب اسلامی کند؛ دولت همچنین در کتب درسی دانش آموزان به صورت منطقی مباحث را مطرح و فواید حجاب و ضرر بی بند و باری را ارائه کند تا مشخص شود حجاب امری حیاتی در جامعه است و مسئله ساده ای نیست که از کنارش به آسانی عبور کنیم.
حجت الاسلام موسی قربانی، مستشار دیوان عالی کشور: بدحجابی در قانون آمده است که «جرم» است در تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی، «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی حاضر شوند به حبس از 10 روز تا 2 ماه محکوم میشوند.» حجاب مورد تأکید در این قانون، حذف هر بخش از حجاب اسلامی است مثلاً حتی مانتوهای با آستین کوتاه را هم میتوان جزء آن محسوب کرد. قوانین تصویب شده و موجود است اما برخی مجریان یا اعتقادی به آن ندارند یا به لحاظ مشکلاتی آن را اجرا نمیکنند. در بحث بدحجابی کارکنان دولت هم در قانون تخلفات اداری به آن اشاره شده و مسئولان دستگاهها موظفند، خاطیان را به بخش تخلفات اداری معرفی کنند که تنبیههایی تا مرحله «اخراج» نیز برای آن دیده شده است.
مینو اصلانی، رئیس بسیج زنان کشور: هماکنون وضعیت حجاب و عفاف در سطح ادارات به هیچ عنوان قابل قبول نیست، این امر به شکلی است که در برخی مکانها امکان تمایز کارکنان با مراجعه کنندگان وجود ندارد. در راستای کنترل عفاف و حجاب در ادارات، کار و اقدام جدی صورت نگرفته است و بخشنامه قوی در این باره تهیه نشده است. زمانی که افراد با مراجعه به ادارات دولتی مشاهده میکنند که هیچگونه الزامی برای رعایت حجاب وجود ندارند، خود را در نوع پوشش در سطح جامعه آزاد میبینند. مقابله با بدحجابی باید از مکانهای دولتی آغاز شود.
ایران، کشوری اسلامی است با قوانین و قواعد اسلامی، بنابر این رعایت اصول و قواعد آن بر تمام کسانی که در این سرزمین زندگی میکنند الزام دارد در شرایطی که مسلمانان جهان برای حفظ حجاب با دولتهای خود درگیر هستند به دور از انصاف است که در این کشور اسلامی، به جای اینکه خود مردم در حفظ عفاف و حجاب، کوشا باشند دولتمردان بر رعایت این اصول، تأکید ورزند و پیگیری کنند.
منبع: فارس [ شنبه 92/6/2 ] [ 3:8 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |