سفارش تبلیغ
صبا ویژن
یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند. درعصر ارتباطات‌ نفس بکشم یا قرون وسطا. وقتی خبری ازتو نباشد. دوره جاهلیت است. اللهم عجل لولیک الفرج .... 
قالب وبلاگ
حلقه ای پنج نفره که قرار است تصمیمات مهم و کلیدی جلساتشان تحت هیچ شرایطی به بیرون درز نکند و در آن جلسه به راحتی از منابع و نحوه هزینه کردها سخن به میان آید.
منبع: بی باک

[ شنبه 91/11/7 ] [ 2:30 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]

 

 

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)


نگذاریم دشمن با ایجاد اختلاف بین ما، خودش را از مقابله‌ با خشم امت اسلامى نجات بدهد؛

 

این خطاى بزرگى خواهد بود.

 

(3/7/91)

 


[ شنبه 91/11/7 ] [ 11:58 صبح ] [ باران ] [ نظرات () ]
مهره های رسانه ای جریان فتنه که همسو با بیگانگان به ارزشها و آرامش روانی اجتماعی کشور هجمه می آورند اکنون از قدرت و نفوذ عمیق سربازان جنگ روانی جمهوری اسلامی به ستوه آمده و اعتراف می کنند.

[ جمعه 91/11/6 ] [ 8:23 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
شبکه نمایش سیما قصد دارد فیلم سینمایی «آرگو» را همراه با جلسه نقد و بررسی به روی آنتن ببرد.
منبع: فارس

[ جمعه 91/11/6 ] [ 8:20 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
کارشناس صدای آمریکا، با اشاره به تحلیف اوباما و سیاست های جدید نتانیاهو و با تأکید بر ضعف های نظامی فراوان در ارتش رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که این رژیم تنها در یک صورت است که می تواند به ایران حمله کند.

[ پنج شنبه 91/11/5 ] [ 10:50 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
همزمان با اظهارات سخنگوی دولت مبنی‌بر اینکه «با توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، تا پیش از عید کمک مناسبی به مردم خواهد شد»، چند تن از نمایندگان با اشاره به جزئیاتی از این کمک، رقم آن را اعداد متفاوتی بین 50 تا 200 هزار تومان اعلام کرده‌اند.

به گزارش گروه اقتصاد«تیتر یک»، همزمان با اظهارات سخنگوی دولت مبنی‌بر اینکه «با توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، تا پیش از عید کمک مناسبی به مردم خواهد شد»، چند تن از نمایندگان با اشاره به جزئیاتی از این کمک، رقم آن را اعداد متفاوتی بین 50 تا 200 هزار تومان اعلام کرده‌اند.


با اینکه غلامحسین الهام ذکر جزئیات این «کمک» را به نهایی شدن تصمیمات در هفته آینده موکول کرده و در میان سخنان نمایندگان درخصوص اینکه کمک‌ها به 2 دهک پایین درآمدی یا به 7 دهک جامعه تعلق می‌گیرد، اختلاف وجود دارد، از مجموعه اظهارنظرها، دو عدد 100 هزار تومان و 7 دهک محتمل‌تر به نظر می‌رسند. کمک‌هایی که بر اساس توافقات دولت و مجلس قرار است از طریق برداشت 2 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی تامین اعتبار شود.

البته هنوز مشخص نیست که این «کمک» به طور نقدی پرداخت خواهد شد، یا غیرنقدی؛ چراکه به نقل از برخی مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت از آماده شدن ستاد بسیج اقتصادی کشور برای توزیع «کارت معیشت خانوار» سخن به میان آمده و گفته شده که «قرار بر این است که در گام اول، برنج، روغن، قند و شکر در اختیار مردم قرار گیرد.»

احتمال توافق بر سر پرداخت 50، 100 و یا 200 هزارتومانی به 7 دهک درآمدی

همزمان با گفته‌های سخنگوی دولت مبنی بر اینکه «با توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس تا پیش از عید کمک مناسبی به مردم خواهد شد»، چند تن از نمایندگان با اشاره به جزئیاتی از این کمک، رقم آن را اعداد متفاوتی بین 50 تا 200 هزار تومان اعلام کرده‌اند. با این وجود در بین اظهارات نمایندگان در خصوص اینکه کمک‌ها به 2 دهک پایین درآمدی یا به 7 دهک از جامعه تعلق می‌گیرد و اینکه رقم کمک دولتی 50 هزار تومان است یا بیشتر، اختلاف وجود دارد. در این حال تکرارشده‌ترین رقم در گفته‌های کسانی که اخباری از توافقات دولت و مجلس بر این موضوع داده‌اند، عدد 100 هزار تومان است و پرداخت به 7 دهک، محتمل‌تر. در عین حال تنها علی اکبر آقایی از اعضای کمیته مشترک مجلس و دولت بوده است که بر نهایی نبودن تصمیمات جلسات دولت و مجلس تاکید کرده و از اینکه برخی چنین اخباری را بازگو می‌کنند، اظهار تعجب کرده است. در لابه‌لای سخنان نمایندگان همچنین 12 بهمن‌‌ماه به عنوان زمان احتمالی تقدیم لایحه بودجه 92 به مجلس عنوان شده‌اند.

در همین حال، حرف‌های تازه‌ای از تشکیل «صندوق هدفمندی یارانه‌‌ها» برای حمایت از تولیدکنندگان مطرح شده تا طرحی که در زمان بررسی قانون هدفمندی یارانه ها در مجلس در سال 88 محل اختلاف بود، بار دیگر مطرح شود. در آن هنگام نمایندگان مجلس با این تفسیر که تشکیل صندوق هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت منجر به کاهش اثر اهرم‌های نظارتی بر ورودی و خروجی‌اش می‌شود به مخالفت با آن برخاستند؛ اتفاقی که در یک مرحله حتی به استرداد لایحه هدفمندی توسط دولت انجامید، اما بعدها با توافق بر سر تشکیل «سازمان هدفمندی یارانه‌ها» موضوع مختومه شد.

الهام: هنوز هیچ رقمی قطعی نشده

حالا اما در شرایطی که به نظر می‌رسد در برخی موارد تفاهم‌هایی میان دولت و مجلس ایجاد شده سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری نشست‌های مشترک دولت و مجلس تاکید دارد، تلاش می‌شود که در این جلسات بین دولت و مجلس در مورد بحث هدفمندکردن یارانه‌ها و بودجه تفاهم حاصل شود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت و خبرگزاری فارس، غلامحسین الهام در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت از پایان یافتن جلسات مشترک دولت و مجلس در هفته آینده و رسیدن به جمع‌بندی نهایی بر اساس منویات رهبر انقلاب خبر داد.

وی افزود: به فضل خدا و با توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس تا پیش از عید کمک‌های مناسبی برای جبران مسائل اقتصادی به وجود آمده به مردم خواهد شد. الهام با بیان اینکه دولت مصر است که به مردم کمک شود، ادامه داد: ما در واقع درصدد هستیم با تصمیماتی که اتخاذ می‌شود مقداری از مشکلاتی را که برای مردم پیش آمده حل کنیم؛ البته هیچ عدد و رقمی در این ارتباط تصویب نشده و امسال صحبت‌هایی که در این ارتباط برخی افراد با بیان عدد و ارقام انجام می‌دهند کارشناسی و دقیق نیست و پایه‌ای ندارد.

الهام در پاسخ به این سوال که «برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند دولت قصد دارد در راستای حل مشکلات مردم به دو دهک پایین جامعه کمک‌هایی را به صورت نقدی یا سبد کالا ارائه کند و تلاش ما این است که تا پیش از عید این کمک‌ها انجام شود»، افزود: وقتی از این جلسات جمع‌بندی حاصل شد، دولت تصمیمات اتخاذ شده را به اطلاع مردم می‌رساند و برخی از صحبت‌هایی که در مورد تصمیمات جلسات مشترک مطرح می‌شود، پایه چندانی ندارد و دولت خود نتایج حاصله را به اطلاع مردم خواهد رساند.


اگرچه الهام هیچ عدد و رقمی را برای «کمک» مدنظر دولت و مجلس اعلام نکرده، شماری از نمایندگان مجلس برخی سناریوها را به بیرون از جلسات درز داده‌اند. از جمله ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است: در این جلسات توافق شد که تنها برای یک بار در آستانه عید نوروز بین 100 تا 200 هزار تومان از محل صندوق توسعه ملی میان دهک‌های یک تا هفت که طبقات پایین جامعه هستند، کمک نقدی یا کالایی توزیع شود. ندیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، ادامه داد: همچنین در این جلسات توافق شد حقوق عقب افتاده برخی دستگاه‌ها و نهادها که نزدیک به 3 تا 4 هزار میلیارد تومان است، از محل صندوق توسعه ملی پرداخت شود. وی تاکید کرد: همچنین مبلغی بین 7 تا 8 هزار میلیارد تومان برای پیمانکاران کوچک و بزرگ پیش‌بینی شد که این مبلغ از محل صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود.

ندیمی ادامه داد: قرار است رقم برداشت از صندوق توسعه ملی در جلسه روز شنبه مجلس و دولت جمع‌بندی شود. البته تفاهمات کلی صورت گرفته، اما قرار است چند کارگروه مشترک محاسبات خود را در این جلسه ارائه کنند تا عدد نهایی برداشت از صندوق توسعه ملی مشخص شود.

50 تا 100 هزارتومان برای 3 دهک

در همین حال، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس کمک‌های دولتی را مربوط به سه دهک کم‌درآمد جامعه عنوان کرد.

علی محمد احمدی ادامه داد: نمایندگان نمی‌خواهند اتفاقاتی که در خرید و فروش کوپن رخ داد این بار هم در کمک نقدی تکرار شود و به همین خاطر می‌خواهند این کمک‌ها صرفا به نام سرپرست خانوار و از طریق سیستم الکترونیکی پرداخت شود.
وی درباره رقم کارت‌های اعتباری نیز گفت: آنچه توافق شده این است که کف این کارت‌ها 50 هزار تومان و سقف آن 100 هزار تومان باشد، اما هنوز مشخص نیست که به تمام افراد مشمول دهک‌های کم درآمد این رقم پرداخت خواهد شد یا خیر؛ در صورتی که منابع از صندوق توسعه ملی برداشت شود برای هفت میلیون نفر مشمول دو دهک پایین مبلغ 100 هزار تومان پرداخت خواهد شد.

تشکیل صندوق هدفمندی یارانه‌ها

از سوی دیگر و در تحولی موازی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافق دو قوه برای راه‌اندازی صندوقی در سازمان هدفمندی یارانه‌ها برای حمایت از تولیدکنندگان و افرادی که کسب و کار آنها در جریان اجرای این قانون مورد ضرر واقع می‌شود، خبر داد.

ارسلان فتحی پور در حاشیه آغاز به کار اولین نمایشگاه عرضه مبلمان افزود: منابع درآمدی این صندوق از درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها خواهد بود. وی تصریح کرد: همچنین به منظور حمایت از تولید ملی، قرار بر این شد که مشکلات واحدهای تولیدی حل شده، تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آنها قرار گیرد و مبالغی از درآمدهای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها معادل 30 درصد در فاز دوم به تولید، کشاورزی و خدمات تخصیص یابد.

ایده افزایش 5/4 برابری قیمت حامل‌های انرژی

در عین حال، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از توافقات نسبی در جلسات مشترک دولت و مجلس برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و درآمد بیش از 100 هزار میلیارد تومانی خبر داد و گفت دولت قصد دارد به طور متوسط قیمت حامل‌های انرژی را تا 5/4 برابر افزایش دهد.

اسماعیل جلیلی خاطرنشان کرد: درآمد امسال دولت از هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی کمتر از 30 هزار میلیارد تومان بوده است. فاصله بین تا 100 هزار میلیارد تومان فاصله زیادی است و مجلس قطعا مخالف این رشد ناگهانی است و در صورتی که چنین پیشنهادی در صحن مجلس مطرح شود، اکثریت مجلس با آن مخالفت می‌کنند؛ هر چند که اکثریت نمایندگان حاضر در نشست مشترک دولت و مجلس به این نظر دولت نزدیک شدند.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: تعدادی از نمایندگان حاضر در جلسات مشترک مجلس و دولت از جمله چند چهره شاخص اقتصادی از سه شنبه شب این جلسات را ترک کردند، چون معتقدند دولت تلاش دارد نظر خود را به جمع تحمیل کند.


[ پنج شنبه 91/11/5 ] [ 10:49 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
پاسخ به این سوال که چطور سازندگان چنین فیلم‌هایی به خود جرئت حضوردرجشنواره‌ای را می‌دهند که به نام انقلاب اسلامی برپا شده است در انفعال نهادهای نظارتی بر عملکرد وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تابعه اش نهفته است.

به گزارش گروه هنر و رسانه«تیتر یک»، این روزها بیشتر اخبار فرهنگی رسانه‌های مختلف حول رویدادهای جشنواره فیلم فجر می‌گردد؛ جشنواره ای که سی و یک سال است قرار است در جهت اعتلا و نشر ارزشهای انقلاب اسلامی و امام راحل گام بردارد اما اکثر کارشناسان و منتقدان سینمایی بر این باورند که این جشنواره خیلی وقت است که از اهداف اصلی خود دور شده است. جشنواره ای که 16 فیلم با محوریت ترویج خیانت در آن به نمایش درآمد و پس از کسب عنوان پرمخاطب ترین ! در ردیف نمایش عمومی قرار گرفت. 

جشنواره ای که خون متدینین و ائمه جمعه را به جوش آورد و آنان را به اجرای بند م وصیتنامه امام خمینی وادار کرد. روندی که هنوز با رسیدگی به پرونده شمقدری در شعبه 4 بازپرسی دادسرای رسانه ادامه دارد. اما به نظر می‌رسد با وجود گستاخی وزارت ارشاد در عدم تمکین به رای شرع و مطالبه متدینین حداقل برکت حضور مومنین در صحنه و امر به معروف و نهی از منکر میدانی آنان در سال جاری، اخبار نیم‌بندی باشد که از ممیزی‌های صورت گرفته در مورد برخی فیلم‌های جشنواره سی و یکم فجر به گوش می‌رسد. 

به گزارش تیتر یک، تجربه ثابت کرده علاوه بر تغافل و تجاهل مسئولین متصدی در وزارت ارشاد باید عمد و عناد برخی از آنان را نیز به پدیده اشاعه رسمی هرزگی توسط این وزارتخانه افزود و چندان به اخبار یاد شده دلخوش نکرد. و به سیاق گذشته احتمال نمایش عمومی فیلم‌های راه نیافته به جشنواره را با قوت زیادی مدنظر قرار داد. براین اساس و با در نظر گرفته شدن این احتمال قوی، با ارائه شرح مختصری از محتوای فیلم‌های ممیزی شده، در جشنواره 31 فیلم فجر سعی شده به متدینین نشان دهیم هرکی هرکی در سینما یعنی چه! 

رخشان و بوی خیانت دوباره ارشاد 

در این روند می‌توان به فیلم « هیس دختران فریاد نمی‌‌زنند» ساخته رخشان بنی اعتماد اشاره کرد که گفته می‌شود بدون مجوز ساخته شده است. هیس! روایتی زنانه از دخترانی است که به خاطر حفظ آبرو در جامعه بایستی از حق خود صرف نظر کنند. شنیده‌ها حاکی از آن است که ممیزی صورت گرفته بر این فیلم از لحاظ حقوقی و بخصوص در مسئله قصاص بوده است که ورودی غیر منطقی به مسئله اجتماعی و هنجاری جامعه است.


البته خانم کارگردان کار غیر قانونی دیگری نیز در این زمینه انجام داده است و آن اینکه فیلمش را بدون کسب مجوز و طی مراحل قانونی ساخته است. با چنین توصیفاتی باز هم دم خروس وزارت ارشاد بیرون زده و مثل خیانتی که با نمایش فیلم من مادر هستم مرتکب شد این روزها اخباری مبنی بر تلاش زاید الوصف وزارت شنیده می‌شود تا در بدعتی خطرناک به این فیلم بعد از ساخته شدن مجوز نمایش دهد. 

کاغذ خروس و لرزاننده چربی! 

فیلم «کاغذ خروس نشان» نیز یکی دیگر ممیزی‌های جشنواره فجر است که به کارگردانی تهمینه میلانی و تهیه کنندگی همسرش ساخته شده است. گفتنی است این فیلم در چندین جشنواره خارجی هم شرکت کرده است و شنیده‌ها حکایت از یک فیلم کودک و ویدئویی خسته‌کننده و ضعیف دارد.


لرزاننده چربی فیلمی است که از نامش می‌توان به مضمون سخیف آن پی برد. «محمد شیروانی» از دست‌پرورده‌های «محمد آفریده» -تهیه‌کنند‌ه فیلم «یک خانواده محترم»- است که همچون او در ساخت آثار ضد ایرانی با پول دولتی –مانند تجربه مستند توقیف شده‌ «444روز» به تهیه‌کنندگی صداوسیما و با موضوع تسخیر لانه‌ جاسوسی- و نیز ساخت آثار سینمایی بدون مجوز مهارت بالایی دارد. او برای دومین بار و بعد از ساخت فیلم مستهجن و به نمایش درنیامده‌ «ناف»، فیلم غیراخلاقی و مستهجن دیگری را بدون اخذ مجوز ساخت و روانه‌ جشنواره فجر نموده تا شاید در این اوضاع به هم ریخته این سینما، فیلم زیرزمینی او هم راهی جشنواره شود! 

دومین فیلم بی‌مجوز با موضوع خیانت 

حکایت امسال سینمای ایران حکایت جالبی است، چون فیلم گس ساخته کیارش اسدزاده نیز بدون مجوز ساخته شده است و البته فرم حضور در جشنواره را هم پر کرده است! «گس» سه اپیزود دارد که در اپیزود اول، ماجرای خیانت دکتری 55 ساله به زنش را روایت می‌کند. در اپیزود دوم، مردی حدوداً سی و چند ساله به زنش خیانت می‌کند و در اپیزود سوم، دختر و پسر جوانی را می‌بینیم که پسر در خلال یک اردوی دانشجویی، به دوست دخترش خیانت می‌کند! بدین ترتیب، مشخص می‏شود که مردان ایرانی از هر نسل و از هر طبقه، مشغول خیانت به زنان خود هستند!


مهمونی کامی و داستان تکریم حرامزاده‌ها 

مهمونی کامی نیز فیلمی است که از نام آن می‌توان به محتوای مبتذل آن پی برد! این فیلم داستان گروهی از دختران بی‌بند و بار است که بعد از تفریح و عیش و نوش در شمال، حالا همگی برای حضور در یک پارتی عازم تهرانند. فیلمی که گفته می‌شود یکی از بی‌بندو بار ترین فیلم‌های چندین سال اخیر سینمای ایران است! و ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانید که این فیلم، نخستین اثر «علی‌احمدزاده» است.


اما در فیلم «این یک رویا نیست»، دختر جوانی برای پرداخت بدهی‌اش به یک مرد میانسال، به شرکت‌های هرمی و تلاش برای عضوگیری از میان مردم روی آورده است و در این راه با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود. اما در نهایت، مرد طلبکار به او پیشنهاد می‌دهد که در ازای رابطه‌نامشروع، حاضر است تا بدهی اش را ببخشد. دختر سرانجام تسلیم می‌شود. مدتی بعد، او متوجه می‌گردد که حامله است و در پی سقط جنینش برمی‌آید. اما در این میان، او خود را با تلاش عجیب و غریب مرد طلبکار و همسرش که سالهاست بچه‌دار نمی‌شوند، مواجه می‌بیند که می‌خواهند فرزند حرام‌زاده او را تصاحب کنند... و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. 

شرح شرخر! 

بسیاری بر این باورند که فیلم « همه چیز برای فروش» ساخته «امیرحسین ثقفی» یکی از سیاه ترین فیلم‌های اجتماعی است. «مردی برای حل مشکل مالی‌اش، تعدادی چک وصول نشده می‌خرد و سعی می‌کند تا در مدت کمی، آنها را وصول کند. اما در این میان، او هر بار در مسیر وصول چک‌ها با افرادی مواجه می‏شود که از خود او مشکلات بیشتری دارند و این منجر به درگیری و دعوا می‌شود...»


این فیلم درواقع جز تلخکامی چیز دیگری به داشته‌های مخاطب اضافه نمی‌‌کند و همین موضوع سبب شده است که از لحاظ محتوایی مورد تایید اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر قرار نگیرد. 

ترانه بی‌بند و بار! 

«روح‌الله حجازی» سال گذشته‌ فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» که مغضوب جشنواره سی‌ام واقع شد، را ساخت. «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» هم به علت موضوعی در حوالی تم خیانت و بی‌بند و باری، اجازه‌ ورود به جشنواره راپیدا نکرد. شنیده می‌شود بیشتر مشکلات پیرامون وجود کاراکتر «ترانه علی‌دوستی» است که ظاهراً شخصیت ویژه‌ و به شدت بی‌بند و باری در فیلم دارد. تم تقابل سنت و مدرنیته، از مضامین دیگر کار است. 

چند توصیه به دادسرای فرهنگ و رسانه 

به هر حال با نگاهی ساده به مضمون و محتوای فیلم‌های فوق می‌توان دریافت که چرا مسئولین جرئت نکردند این فیلم‌ها را در جشنواره نمایش دهند، اما پاسخ به این سوال که چطور سازندگان چنین فیلم‌هایی به خود جرئت حضوردرجشنواره‌ای را می‌دهند که به نام انقلاب اسلامی برپا شده است در انفعال نهادهای نظارتی بر عملکرد وزارت ارشاد و سازمان سینمایی تابعه اش نهفته است که در میان غلیان متدینین در اعتراض به فیلم کثیف من مادر هستم به عنوان بی‌سابقه ترین ترویج دهنده زنا و شراب خواری و روابط افسار گسیخته زن و مرد نامحرم با گستاخی در معدود سینماهای تحت اختیار وزارت ارشاد به نمایش درآمد.


البته در پایان به نظر می‌رسد باید توصیه ای هم به بازپرس ذیربط در دادسرای رسانه نمود تا آن مقام محترم هم گوشش به اظهارات مسئولین ارشاد بدهکار نباشد و در تمام مدت برگزاری جشنواره در محل آن اردو زده و مستقر شوند تا به چشم خود ببینند سی و یکمین جشنواره فیلم فجر با چه همّ و غمّ و کیفیتی در حال خدمت به نظام جمهوری اسلامی و پاسداشت خون شهداست! همچنین از مشاهده سرووضع حضار نیز مستفیض شوند، همچنین به این مقام محترم توصیه می‌کنیم از هم اکنون عملکرد وزارت ارشاد را زیر نظر داشته باشند تا وقتی آبها از آسیاب افتاد، فیلم‌هایی نظیر آنچه ذکرش رفت، با تاسّی از راهی که لجن‌واره ساخته جیرانی پیمود، برای نمایش عمومی سر از پرده درنیاورند، زیرا تاریخ صبر امت حزب‌الله از مشاهده عملکرد سینمای مفسد و انفعال مسئولین منقضی شده است/یا لثارات

[ پنج شنبه 91/11/5 ] [ 6:23 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
مقام معظم رهبری طی سالیان گذشته نشست های متعددی با سینماگران، کارگردانان و جامعه هنری و نمایشی داشته اند. دیدبان پیش از آغاز بزرگترین رویداد هنری سال ایران گزیده هایی از نگاه مقام معظم رهبری به سینما و سینماگران را منتشر می کند.

 گروه هنر و سینما«تیتر یک»، حضرت آیت الله خامنه ای در سالیان گذشته ضمن جلسات متعددی که با جامعه سینمایی و مدیران فرهنگی داشتند بر نکات مختلفی تصریح کردند که مورد غفلت جامعه فرهنگی و رسانه ای ما قرار گرفته است. پایگاه جریان شناسی دیدبان با توجه به اهمیت این نکات قبل از آغاز بزرگترین رویداد هنری سال اقدام به طرح این دغدغه ها و اتمام حجت با سینماگران و جشنواره فجر می کند. 


خطر اصلی: قطع ارتباط سینماگران با کتاب های انقلابی و اسلامی 

من توصیه مى‌کنم و واقعاً دوست مى‌دارم شماها بخوانید. من مى‌ترسم این کتابها اصلاً دست شماها نرسد. (1)

عشق مثلثی و مربعی در سینما

اینکه شما نوع برخورد یک زن و مرد را، یک عشق غلط را - این عشقهاى مثلث و مربع را - توى فیلم بیاورید، این مضر است؛ این را کاریش نمیشود کرد. کارى کنیم که اینها توى فیلمها نیاید. (2)

تحریم جشنواره های خارجی یا شرکت در آن؟

آنها مصالح فرهنگى‌شان را رعایت مى‌کنند، ما هم باید مصالح فرهنگى خودمان را رعایت کنیم. ما که از او توقع نداریم که مصالح ما را رعایت کند؛ ما از خودمان توقع داریم که مصالح خودمان را رعایت کنیم. بنابراین شما اگر جشنواره هم مى‌روید، آن وقتى بروید و آن‌طورى بروید که مصالح فرهنگى کشورتان را مراعات بکنید. اگر طورى شد که او بناست مصالح خودش را علیه مصالح کشور شما رعایت کند، بله، ترجیح با نرفتن است، ترجیح با حضور پیدا نکردن است؛ این چیز روشن و واضحى است. (3)

سینمای دینی تنها نشان دادن نام و نماد دین نیست

هیچ لزومی ندارد که در محاورات سینمایی یا در تئاتر، نام و یا شکلی که نماد دین است، وجود داشته باشد تا حتماً دینی باشد؛ نه. شما می توانید در باب عدالت، رساترین سخن را در هنرهای نمایشی بیاورید. در این صورت به هنر دینی توجّه کرده اید  . (4)


معضل به نام "گیشه گرایی" 


کسانی هم که در رشته های هنری سرمایه گذاری می کنند، غالباً وقتی به چیزهایی پایبند هستند، نمی توانند بازده مالی داشته باشند. یقیناً باید به اینها کمک شود؛ اگر کمک نشد، به سمت هر چیزی که بتواند پول را به سمت آنها بیاورد و آنها را تأمین کند - به قول اصحاب سینما، «گیشه گرایی» - می روند، که طبعاً این هم در همه وقت چیز خوبی نیست. گرایش به مسائل جنسی و شهوانی و امثال اینها در سینما، یک مقدار عاملش همین است. می خواهند فیلم جاذبه پیدا کند، لذا یک مشت افرادِ بخصوصی را جمع می کنند. متأسّفانه این عیب بزرگی است که در بسیاری از فیلمهای ما دیده می شود  . (5)


انتقاد کنید!
من میگویم شما انتقاد کنید، منتها انتقاد به معناى واقعى کلمه؛ یعنى مبارزه و چالش خیر و شر را نشان بدهید تا معلوم شود که اگر این نقطه‌ى زشت و مردود در جامعه هست، اما انگیزه‌اى براى رفع آن وجود دارد، جریانى براى نابودى آن وجود دارد. اگر فقر را نشان میدهید، معنایش این نباشد که در جامعه فقر هست، اما هیچ انگیزه‌اى براى مبارزه‌ى با فقر وجود ندارد. اگر اینجور شد، طبعاً فیلم یأس‌آور میشود؛ فضا را تاریک نشان میدهد و برخلاف واقعیت هم هست. (6)
ضعف در قصه پردازی

یکی از ضعف های اصلی فیلم ها و مجموعه های نمایشی داخل نداشتن قصه خوب است. قوام یک اثر هنری به قصه پردازی مناسب، قوی و جذاب است که باید در این زمینه توجه جدی تری شود. (7)
تقلید از رفتار بازیگران خارجی ممنوع!

از هنرمندان‌ فیلم‌ و سینما می خواهم که‌ خود را به‌ اجتناب‌ از تقلید رفتار هنرپیشگان‌ غربی‌ مقید کنند و تنها رفتار و فرهنگ‌ ایرانی‌ را الگوی‌ کار هنری‌ خود قرار دهند. (8)

پرهیز از پرداختن سطحی به سینمای معناگرا

سینماى معناگرا؛ خوب کدام معنا شیواتر و عمیق‌تر از احساس فداکارى و ایثار و گذشت یک جوان هجده، نوزده ساله، که از خانواده‌ى مرفهى بلند مى‌شود مى‌آید اهواز - که من دیدم از این قبیل جوانها. (9)

فیلمسازی غرب بر اساس پروژه مطالعاتی روی ملت ها
اینها به صورت پروژه‌اى یک ملت را تحت مطالعه قرار میدهند، نقاط ضعفش را پیدا میکنند، از روان‌شناس و جامعه‌شناس و مورخ و هنرمند و اینها استفاده میکنند، راههاى تسلط بر این ملت را پیدا میکنند؛ بعد به فیلمساز، به فلان بنگاه هنرى در هالیوود سفارش میکنند که بسازد و میسازد. بسیارى از فیلمهائى که براى ماها و براى کشورهائى نظیر ما میسازند، از این قبیل است. ... سلیقه‌سازى میکنند، فرهنگ‌سازى میکنند؛ بعد از آنکه سلیقه‌ها را عوض کردند، ذائقه‌ها را عوض کردند، آن وقت اگر احتیاج به زر و زور بود، دلارها را وارد میکند، نیروهاى نظامى و ژنرالها را وارد میکنند. این، شیوه‌ى حرکت غربى‌هاست؛ باید مراقب بود. (10)
حوزه علمیه، سازمان تبلیغات و ... شما برای سینما چه کرده اید؟
آیا در زمینه‌ى انعکاس آن معارف ارزشىِ اسلامى - که من معتقدم در سینماى ما نشان زیادى از آنها وجود ندارد - به آن سازنده‌ى فیلم، به آن کارگردان و حتّى به آن بازیگر، کارى انجام گرفته و منعکس نشده است؟! من به خودم نگاه مى‌کنم، به حوزه‌ى علمیه‌مان نگاه مى‌کنم و به دستگاههاى مدیریت فرهنگى‌مان نگاه مى‌کنم، مى‌بینم نه، ما در این زمینه کم‌کارى داشته‌ایم. بنابراین به قول معروف گفت:
 هر بلایى کز آسمان آید       گرچه بر دیگرى قضا باشد
 به زمین نارسیده مى‌گویند      خانه‌ى انورى کجا باشد
 نمى‌شود رفت سراغ کارگردان و یقه‌ى او را گرفت که شما چرا؟ خوب، من یک مقدار وزارت ارشاد را، یک مقدار سازمان تبلیغات را، یک مقدار حوزه‌ى علمیه را، یک مقدار آن کسانى که صاحبان اندیشه‌ى دینى هستند، همین اندیشه‌هاى عرفانى، حکمت متعالیه و این چیزهایى که آقایان گفتید، اینها را مخاطب قرار مى‌دهم و مى‌گویم شما براى برخوردارى کشور از این هنر فاخر - که در این جمع هست - چه کرده‌اید؟ «شما» چه کرده‌اید؟ (11)
سینماست که کلید پیشرفت است

من مى‌گویم الان کلید دست شماست. من شأن سینما را این مى‌دانم. من مى‌گویم امروز کلید پیشرفت این کشور، به میزان زیادى دست شماست؛ شما مى‌توانید این نسل را یک نسل پیشرونده، امیدوار، پُرشوق، معتقد به خود و معتقد به ارزشهاى اسلامى و ملىِ خود بار بیاورید؛ و همین‌طور مى‌توانید این نسل را شرمنده، پشیمان، زیر سؤال برنده‌ى افتخارات گذشته و زیر سؤال برنده‌ى افتخار انقلاب و دفاع مقدس بار بیاورید. (12)

صریح ترین سوال از جامعه سینمایی 

شما سینماگران جنگ، پشت صحنه‌ى جنگ را چقدر تصویر کردید؟ چه شد که این جنگ شروع شد؟ … خوب، چه شد که این را وادار کردند که این حمله را انجام بدهد و او حمله کرد؟ و چگونه به او کمک کردند؟ و کدام کارخانجات به او سلاح شیمیایى فروختند؟ آنهایى که آن سنگرهاى هشت‌ضلعى و پنج‌ضلعى را درست کردند، چه کسانى بودند؟ کدام کشورها آن هواپیماها را به او دادند؟ آن مأمورین عالى‌رتبه‌ى سیاسى، امنیتى و نظامى‌اى که از کشورهاى مختلف - از جمله امریکا - به بغداد آمدند و با او و مردان او ملاقات کردند، چه کسانى بودند؟ شما به اینها نپرداختید. اصلاً شخصیت صدام کیست؟ اینها براى قصه‌نویسى جا دارد. (13)
چرا فیلم آرگو اینقدر در بوق و کرنا می شود؟!/
روایت رهبری از به حاشیه راندن روایت ایرانی از اشغال سفارت آمریکا 
همین خانم ابتکار ... یک کتابى در باب قضیه‌ى سفارت امریکا، به اصطلاح این لانه‌ى جاسوسى نوشتند. خود ایشان جزوِ آن دانشجوهایى بوده که در آن کار شرکت کرده بودند. ایشان دوره‌ى کودکى‌اش را در امریکا گذرانده است؛ مرحوم دکتر ابتکار - که از دوستان ما بود - سالها در امریکا بوده و این خانم خیلى به زبان مسلط است و نگارش و تکلمش خیلى خوب است. این کتاب را به انگلیسى نوشته و بعد یک نفر آن را به فارسى ترجمه کرده بود. خود ایشان به من گفت، پیش هر ناشر امریکایى که رفته بود، حاضر نشده بود این کتاب را چاپ کند! در حالى که آنها اصرار دارند که مسئله‌ى اشغال سفارت را به عنوان یک زخم التیام نیافتنى، دائماً تکرار کنند. من زمان ریاست جمهورى، سفر سازمان ملل که رفته بودم، یک مصاحبه‌گر خیلى معروفى آمد و با من یک مصاحبه‌اى کرد که خیلى هم به صورت گسترده پخش شد. اولین سؤالش این بود که، شما چرا سفارت را گرفتید؟ گفتم بابا! حالا ما آمده‌ایم سازمان ملل و تو مى‌خواهى با ما مصاحبه کنى؛ اولین سؤال را این قرار مى‌دهى؟! حاضر نیستند رها کنند. از دیدگاه خودشان، آن را به عنوان یک حرکت تروریستى و وحشیانه و تلقى مى‌کنند. حالا یک دختر خانمِ دانشجوى روشنفکرى که نه اُمّل است، نه عقب‌افتاده است، نه تحصیل‌نکرده است، نه سابقه‌ى تروریستى دارد و خودش در آن قضیه بوده، ایشان قضیه را تشریح مى‌کند؛ حاضر نیستند این را چاپ کنند. ببینید مسئله این است. خوب، او ملاحظه‌ى سیاست خودش را مى‌کند. در امریکا این نمایش بى‌سانسورى فقط در مورد آن جاهایى است که به اصول امریکایى اصطکاک نداشته باشد. آنجایى که اصطکاک پیدا مى‌کند، چه به اصول امریکایى و چه به مصالح فورى امریکایى - مثل مسئله‌ى جنگ خلیج‌فارس که زمان بوش پدر انجام گرفت - سانسور وجود دارد؛ خیلى کامل و خیلى رسمى و علنى؛ بدون پرده‌پوشى (14)

پی نوشت:
1-  بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعى از کارگردانان سینما و تلویزیون 1385/03/23
2-  دیدار با دست اندرکاران صداوسیما 1389/04/12
3-  بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعى از کارگردانان سینما و تلویزیون 1385/03/23
4-  بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در دیدار اصحاب فرهنگ و هنر 1380/05/01
5- همان
6-  بیانات در دیدار هنرمندان و دست‌اندرکاران صداوسیما 1389/04/12
7-  رهبر انقلاب اسلامی در دیدار عوامل تولید سریال حضرت یوسف(ع) 1388/09/09 
8-  دیدار رئیس‌ و معاونان‌ سازمان‌ صدا و سیما و مدیران‌ کل‌ این‌ سازمان‌ 1373/12/23
9- بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعى از کارگردانان سینما و تلویزیون 1385/03/23
10- بیانات در دیدار جوانان استان خراسان شمالى‌ 1391/07/23
11-  بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعى از کارگردانان سینما و تلویزیون 1385/03/23
12- همان
13- همان
14- همان


[ پنج شنبه 91/11/5 ] [ 6:21 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
طی چند روز اخیر فعالیت انتخاباتی گروه خاص در استان البرز قابل توجه بوده است.
منبع: تیتریک

[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 10:12 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
اخیراً کنفرانسی دو روزه با نام «حمایت از ملت عرب اهواز(احواز)» برای بررسی وضعیت عرب‌زبانان خوزستان در قاهره برگزار شد.
منبع: دیده بان

[ چهارشنبه 91/11/4 ] [ 3:50 عصر ] [ باران ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

قُل هٰذِهِ سَبیلی أَدعو إِلَى اللَّهِ ۚ عَلىٰ بَصیرَةٍ أَنا وَمَنِ اتَّبَعَنی ۖ وَسُبحانَ اللَّهِ وَما أَنا مِنَ المُشرِکینَ﴿۱۰۸﴾ یوسف بگو: «این راه من است من و پیروانم، و با بصیرت کامل، همه مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنیم! منزّه است خدا! و من از مشرکان نیستم!»
لینک دوستان
امکانات وب


بازدید امروز: 19
بازدید دیروز: 74
کل بازدیدها: 1068660
  • قالب بلاگ اسکای | اس ام اس دون