یک فنجان بصیرت
چه فرقی می کند.
درعصر ارتباطات نفس بکشم یا قرون وسطا.
وقتی خبری ازتو نباشد.
دوره جاهلیت است.
اللهم عجل لولیک الفرج ....
|
در شرایطی که کارکنان شرکتهای سازمان انرژی اتمی روزهای پایانی سال را میگذرانند و در انتظار تعیین وضعیت همکاری در سال آینده و امضای قراردادهای جدیدشان هستند، معاونت امنیت سازمان متن معنی داری را تهیه و به ایشان ارائه کرده است.
![]() اخراجی که پس از دیدار صالحی با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به میانجی گری زارعان، معاونت امنیت این سازمان انجام شد و باعث افزایش حجم انتقادات داخلی و بیرونی به این سازمان شد تا جایی که در هفته های اخیر نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و برخی مسئولین ارشد نظام به جمع منتقدین پیوستند و واکنش تندی نسبت به این اخراج ها نشان دادند.
منبع: دانا [ چهارشنبه 92/12/7 ] [ 5:35 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
روزنامه اعتماد امروز در اقدامی عجیب یک مصاحبه با هاشمی رفسنجانی که مربوط به دو سال قبل و در مورد صدا و سیما است را منتشر و ادعا کرده این مصاحبه ربطی به مسائل روز ندارد.
روزنامه اعتماد امروز در اقدامی عجیب یک مصاحبه با هاشمی رفسنجانی که مربوط به دو سال قبل است را منتشر کرده.
در این مصاحبه که در ابتدای آن ادعا شده است که این مصاحبه با مسائل روز ارتباطی ندارد، نظر هاشمی در خصوص صدا و سیما و طرح ممیزی بیان شده است.
هاشمی در این مصاحبه گفته است: "اگر ممیزی بخواهد مثل ممیزی بر صداوسیما باشد، بدتر می شود و بهتر نمی شود. چون لااقل صداوسیما نمی ترسد از اینکه تعطیلش کنند و خسارت ببیند. حداکثر یک برنامه اش را حذف می کنند. خیلی احتیاط می کند. حتما نمی توانند. اکنون هم بسیاری از ممیزی صداوسیما ناراضی هستند. هم مراجع حوزه و هم مجلس انتقاد می کنند.اما آنها هم انتقاد می کنند."
این ادعای روزنامه اعتماد در حالی صورت می گیرد که زمان زیادی تا پایان مدت مسئولیت ضرغامی بر صدا و سیما باقی نمانده است و از چندی پیش رسانه های اصلاح طلب از هر فرصتی برای تخریب عملکرد صدا و سیما و همچنین معرفی گزینه های خود برای مسئولیت آن استفاده می کنند.
این در حالی است که صدا و سیما در مدت زمان مسئولیت روحانی با تنش های زیادی از سوی دولت یازدهم مواجه بوده است و برخی از مشاورین دولت به طور صریح از عملکرد صدا و سیما انتقاد کرده اند.
به نظر می رسد این هجه شدید علیه رسانه ملی از سوی دولت بیشتر در راستای خاموش کردن نقد ها به دولت است.
رسانه های دولتی و اصلاحطلب با پرداختن به گزینه های ریاست صدا و سیما که در حیطه وظایف آنها نیست، سعی در همراه کردن صدا و سیما با خود دارند تا از این طریق بتوانند در نبود انتقاد از سوی رسانه ملی، کارهای خود را به شکل دلخواه و بدون هیچ عامل نظارتی پیش ببرد.
این اقدام روزنامه اعتماد در حالی است که روز گذشته نیز این روزنامه صفحه اول خود را به نقد از عملکرد ضرغامی اختصاص داده و جالب این ات که انتشار مصاحبه منقضی شده هاشمی را بدون ارتباط با مسائل روز می داند.
باید از گردانندگان این روزنامه سوال کرد که اگر این مصاحبه بدون ارتباط است چرا ان را چاپ کرده اید و یا اینکه این مصاحبه از دو سال پیش تا کنون چرا در این روزنامه چاپ نشده بود؟
باید در نظر داشت که این مصاحبه در خصوص همان حرکت خزنده اصلاح طلبان به سوی رسانه ملی است که از چندی پیش مطرح شده است.
منبع: دانا [ چهارشنبه 92/12/7 ] [ 5:31 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
"آیت الله مکارم شیرازی"، صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با بیان این که برخی افراد هر جا که منافعشان تأمین شود، حمایت و در جای دیگر مخالفت می کنند.
![]() معظمله با تاکید بر این که کسی که دم از حقوق بشر و دموکراسی میزند، باید همه جا یکسان عمل کند، تصریح کرد: اگر سران غرب به این رویه عمل میکردند، میگفتیم راست میگویید، اما آنان این گونه نیستند و فقط ادعای حقوق بشر دارند. وی با اشاره به این که با کودتا، حکومت قانونی مصر را ساقط و همه پرسی 30 درصدی مورد پذیرش غربیها قرار میگیرد، افزود: متاسفانه اروپاییها و آمریکاییها، همه پرسی 30درصدی مردم مصر و ساقط کردن حکومت مردمی این کشور را قبول میکنند، ولی برگزاری انتخابات قانونی و دقیق، در ایران را غیر قانونی میدانند! این مرجع تقلید با اشاره به حوادث اوکراین، خاطرنشان کرد: دخالت غربیها در اوکراین و دیگر کشورها دلیل روشنی بر دروغ گویی آنها است؛ دنیای استکبار هرآنچه را که به نفعشان است، میپذیرد و هرچییزی که به ضررشان باشد را نمیپذیرند! آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که رفتار غربیها باید موجب بیداری و هوشیاری بیشتر ملتها باشد، تاکید کرد: حقوق انسانی و حقوق بشری که اینها مطرح میکنند، نباید موجب شود تا از اینها فریب بخوریم. این مرجع تقلید با اشاره به این که غربیها به صراحت به حقوق ملتها توهین میکنند، بیان داشت: آنها به اصولی که ادعا میکنند، پایبند نیستد و باید این مسائل برای ملتها درس باشد و عدهای بلند نشوند تا برنامههای آنها را اجرا کنند. آیت الله مکارم شیرازی در ادامه سخنان خود با اشاره به مطالب منتشره در برخی مطبوعات، گفت: خیزشهایی در برخی مطبوعات وجود دارد و خطراتی را میبینم، الان سربسته میگویم که چارچوبها را رعایت کنند و اگر اصلاح نشوند، بصورت علنی بیان خواهم کرد. معظم له در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(ع) «لاتمـارفیذهب بهائک و لا تمـازخ فیجترء علیک»، اظهار داشت: انسان نباید به مباحث جدال انگیز بپردازد، چون شخصیت وی زیر سئوال میرود. این مرجع تقلید با اشاره به این که انسان عالم باید در مقابل دیگران فروتن باشد، ادامه داد: کسی که علمی را برای یکی از اهداف سه گانه خودنمایی، مباهات و جلب توجه و عوام فریبی فرا میگیرد تا به منافع مادی دست یابد، در آتش است. معظم له با بیان این که بحث و مناظره باید برای یافتن حقیقت باشد، تصریح کرد: مجاله از دیدگاه اسلام بر محور احسن استوار است تا واقعیات و حقایق روشن شود؛ بنابراین انسان باید شجاعت داشته باشد که اگر حرف دیگری حق بود، آن را بپذیرد. وی ادامه داد: پذیرفتن حرف حق در مقابل حرف باطل به روح بزرگ نیاز دارد و باید مراقب بود که یکی از گناهان بزرگ همین غلبه بر دیگری از روی باطل است. آیت الله مکارم شیرازی در بیان فراز دوم روایت امام حسن عسگری(ع) با اشاره به این که شوخیهای که در آن ابتذال، اهانت به دیگران و حرهای رکیک باشد، حرام است، خاطر نشان کرد: مزاح در اسلام با رعایت حد و حدود آن مطلوب بوده، ولی اگر از حد خارج شود، مطرود است. منبع: صراط [ چهارشنبه 92/12/7 ] [ 5:31 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
گروه چندرسانه ای «تیتریک» ؛ در قسمتهای قبلی سری کاریکاتورهای یادش به خیر اون وختا به بررسی موضوعات و سبک زندگی هایی پرداختیم که در گذشته پر رنگ تر و نمایان تر از حال بود. در این قسمت به بررسی موضوع غیرت و مردانگی آقایان می پردازیم. برای دیدن در ابعاد واقعی کلیک کنید.
[ چهارشنبه 92/12/7 ] [ 5:29 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
[ چهارشنبه 92/12/7 ] [ 5:24 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
ای که مردانگی در رکاب تو جوانمردی آموخت، زنان ملت ما به تو محتاجند، آنان را بر استعمار کهنه و نو، بر بندگی سنت های پوسیده و دعوت های عفن، بر ملعبه سازان تعصب قدیم و تفنن جدید، به نیروی فریادهایی که بر سر شهر قساوت و وحشت می کوبیدی و پایه های قصر جنایت و قدرت را می لرزاندی بر آشوب!
![]() تا در خویش بر آشوبند و تار و پود این پرده های عنکبوت فریب را بدرند، تا در برابر این طوفان بر باددهنده ای که به وزیدن آغاز کرده است ایستادن را بیاموزند و خود را از حرم های اسارت قدیم و بازارهای بی حرمت جدید به امامت تو نجات بخشند…
”حضرت زینب (س) نه تنها یک شیر زن و به قول معروف قهرمان کربلاست بلکه زنى است جامع تمام خصوصیات و ویژگیهاى یک زن شایسته که مىتواند در تمام زمانها براى تمام زن هاى جامعه بشرى، مخصوصاً جوامع اسلامى و علی الخصوص جامعه تشیع به عنوان بهترین الگو مطرح باشد، الگویى که هالهاى از محبّت و احساسات دور او را احاطه کرده بدین جهت به راحتى رفتارها و خصوصیات اخلاقى و عملى او مىتواند در بانوان نفوذ نماید، و آنان را نیز به سمت و سوى شایستگى و برازندگى بکشاند.
روشن ترین و باشکوه ترین دوران زندگانی حضرت زینب(س) را می توان دورانی دانست که در کنار سرور شهیدان، عشق و شهادت را همراهی می کرد. اگر چه تاریخ زندگی ایشان را از تولد تا آغاز حرکت امام حسین(ع) به سوی کربلا می توان به صورت پراکنده در تاریخ یافت، اما نقاط مبهم و ناگفته ای باقی است، گرچه سال های آخر زندگی آن بزرگ بانو، یعنی از زمانی که حرکت خود را با امام حسین(ع) آغاز کرد، روشن و با عظمت در تاریخ ماندگار شده است.
گویی مانایی نام حضرت زینب(س) در تاریخ، به قیام امام حسین(ع) و نامیرایی قیام امام به پیام حضرت زینب است، زیرا یکی از روشن ترین ابعاد و زوایای قابل تحلیل و بررسی قیام حسینی را می توان از پیام زینبی برگرفت. آنچه پیش رو دارید گامى است در این مسیر، و مقالى است به این هدف که با بیان گوشههایى از اوصاف آن بانوى کمال یافته، بانوان جامعه اسلامى را به آن سمت و سو سوق داد.
چون زینب تربیتشده خاندان وحى و امامت بود و به حقیقت دین آشنایى کامل داشت، وقتى دین را در دست عدهاى ستمگر دید و مردم زمانه را از ظلم و جور حکام خود غافل یافتبه صرافت دریافت اگر مردم را به گونهاى از بدعتها و ظلم و ستمها و ناحق بودن حاکمان زمانه آگاه نسازند از دین چیزى جز ظاهر آن باقى نمىماند، از این رو با امام حسین(ع) همراه شد به امید آن که نادرستىها و ناشایستگىها را از دین بزدایند . البته تا زمانى که امام حسین (ع) در قید حیات بودند ایشان در همه امور از امام (ع) اطاعت مىکرد، اما وقتى متوجه شد از مردان بنىهاشم کسى جز امام زین العابدین (ع) باقى نمانده و او هم چنان رنجور است که تا مدتها توان ندارد به وظایف امامتخویش قیام کند تصمیم گرفت در کنار امام سجاد (ع) به رسالتى که براى خویش احساس مىکرد عمل نماید .
حضرت زینب بسان خدیجه کبرى(س) در راه اعتلا و سرافرازى اسلام همه مصائب و بلایا را تحمل خواهد کرد و با صبر و استقامت و ایثار موجب رشد و تعالى این دین مقدس خواهد شد .یکى از موارد عملى تبلیغ حضرت زینب (س) حفظ حجاب است، او نه تنها در حالت عادى، بلکه در بحرانىترین لحظات زندگى اهتمام زیادى در حفظ خود از انظار و دیدههاى مردم داشت. زینب(س) سمبل زنی شجاع، مدبر و لایق رهبری گروهی مصیبت زده در اوضاع و شرایطی بسیار سخت و بحرانی بود. مدیریت بحران را باید در رفتار او بجوییم. عقیله بنی هاشم با تاریخ کربلا در حرکت است و تمام حوادث و رخدادها با زینب کبری(س) ارتباط دارد.
بر این اساس می توان گفت تاریخ کربلا همان گونه که بخش عظیمی از تاریخ زندگی امام حسین(ع) را در بر دارد،بخش باشکوهی از تاریخ زندگانی این اسوه صبر را نیز تشکیل می دهد.
عمده ترین محور هایی که می توان از حضور زن در نهضت عاشورا برداشت کرد که زنان ما در هشت سال دفاع مقدس نیز حضور همین گونه را داشته اند به این شرح می باشند : صبر و پایداری و مقاومت در برابر سختی ها و مصیبت ها ، شهامت و دلیری در افشای حقایق و گفتن سخت حق ، پیام رسانی و تبیین و روشنگری در طول مدت ، کار های پرستاری پشتیبانی امدادگری ، روحیه بخشی و تشجیع نسبت به رزم آوران یا ترغیب مادران یا همسران شهدا نسبت به دفاع از امام و فداکاری در راه حق ، مدیریت در شرایط بحران که عمدتا نقش حضرت زینب (س) بود ، تغییر ماهیت اسارت و تبدیل آن به آزاد سازی انسان ها و بیدادگری اذهان جامعه ، عمق بخشیدن به بعد تراژدیک حادثه که حاصل حضور زنان و دختران در یک ماجرا است ، مراعات حدود الهی و عفاف و متانت یک زن مسلمان و متعهد حتی در شرایط اسارت و زیر سلطه سربازان دشمن.
پیام عاشورا توسط حضرت زینب (س) به بانوان دعوت آنان به شناخت رسالت سیاسی خویش است و پشتیبانی از مبارزه شهیدان تلاش اجتماعی همراه با عفاف و پاکدامنی ، شهید پروری و تربیت نسلی شهادت طلب تبلیغ و تبیین مدام و اهداف شهیدان صبر بر شهادت عزیزان خطبههاى آتشین و بلند پایهى حضرت زینب (س) همه نقشههاى شوم یزیدیان را بر آب کرد و همچون رعد و برق، روشنگر و کوبنده بود که تمامى بافتههاى سى و چند سالهى بنىامیه را از بین برد و شورشى بنیادین علیه بنىامیه برنامهریزى کرد و کاخ امویان را براى همیشه لرزاند و واژگون کرد . همچنان که تا کنون چنین بوده است تا آخر نیز همین درس ها و پیام ها جاودانه خواهد ماند .
نتیجه گیری
عقیله بنی هاشم خود را بنده حق می دید و سربلندی خود را در گرو انجام وظیفه الهی خود می دانست. در مسیر عمل به وظیفه، شهادت انسان کاملی چون حسین بن علی(ع) و یاران فداکارش و اسارت اهل بیتش و همه ناگواری ها، گوارا و شیرین و زیباست. این جهان بینی مؤمن است که هر آنچه از سوی خدا به او می رسد، همه را خیر و زیبا می بیند زیرا که خداوند برای بندگانش جز خیر نمی خواهد و این نگرشی توحیدی و زیبا به تمام پدیده های جهان هستی است.همه شکوه و عظمت و سربلندی بزرگ بانوی خردمند بنی هاشم در برابر قدرت ابن زیاد، از توان ایمان به خدا و آرامش سرچشمه گرفت.
این همه اطمینان و بی هراسی را حضرت زینب از زنده نگاه داشتن یاد خدا در قلبش به دست آورد. آدمی باید بداند با یاد و ذکر خدا هیچ گاه به بن بست نمی رسد و شکست نمی پذیرد. چنان که امام حسین(ع) به بن بست نرسید و ذلت بیعت با یزید را نپذیرفت و با تسخیر دل های مؤمنان پیروز شد و عاشورا بزرگ ترین جاذبه دل های باایمان شد.
حضرت زینب(س) ادامه دهنده راه حسین بن علی(ع) و شاگرد مکتب ایشان بود و با سخنان خود به شوکت و عظمت نهضت خونین کربلا افزود.این یکی از مهم ترین درس هایی است که مبلّغان قیام حسینی باید از حضرت زینب(س) بیاموزند که به طمع دنیا یا ترس از حاکمان، با باطل سازش نکنند. خطابه ایشان در بر دارنده عوامل روانی و برخوردار از عاطفه ای جوشنده و توفنده بود تا آگاهی بخشی معنوی و ابراز دوستی صادقانه با رهبران راستین و دعوت صریح آنها و دادن مسئولیت مستقیم به شنونده و مخاطب باشند.
زن امروز باید به پیروی از سفیر کربلا آنگاه که می خواهد مقاصد سیاسی اجتماعی خود را میان گروهها و احزاب مختلف مطرح سازد، صداقت را پیشه خود سازد و چون زینب کبرا شجاعانه به همه جنبه های مختلف مقاصد خود بپردازد و تنها به یک یا چند جنبه از خط مشی خود بسنده نکند و از سایر جنبه ها غافل نشود. در تمام این خطبه غرّا روی سخن آن بزرگ بانو با مردم است و خود را مستقیم با ابن زیاد و یزید طاغی روبه رو نساخت.
تمام گفتار آن حضرت پیرامون مسئولیت مردم در برابر اعمال شان است. این گونه سخن گفتن، بیانگر جامعه شناسی و مردم شناسی بزرگ بانوی کربلاست.
زن امروز باید جامعه شناسی را از بانوی سیاستمدار صحرای کربلا بیاموزد و بداند چگونه با هر گروه و حزبی سخن بگوید و آنها را مخاطب قرار دهد. حضرت هدف از آفرینش بشر را به معرفت حق رسیدن و در جوار رحمت او آرمیدن می داند و معتقد است وقتی بنده ای به خدا پیوست و در هیچ وضعی خود را از او جدا ندید، آنگاه تلخی و شیرینی، مرگ و حیات همه و همه در نظرش یکسان است….
بدینگونه بانوی شجاع،شکیبا،باایمان،صبور،امانتدار،دارای حسن خلق،باتدبیربا جودوسخا همان عقیله بنی هاشم بهترین ووالاترین الگوی زندگی مابه همراه اسرا راهی مدینه گردید تاادامه رسالت وقصه پرغصه خود رابه انجام رساند.وتومسلمان بیدار پیگیر قصه پرزحقیقت وروشنی بخش بانویمان باش تا به امروز،…..
نویسنده:کتایون هاشمی
منبع: مفا آنلاین [ سه شنبه 92/12/6 ] [ 12:34 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
در پی ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، رهبر معظم انقلاب اسلامی، روز گذشته در جلسه ای با حضور سران قوا، چگونگی راههای اجرا و تحقق این سیاستها را مورد بررسی قرار دادند.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای این جلسه، از اهتمام ویژه روسای قوا در صدور دستور العمل های اجرایی برای پیگیری و تدوین هر چه سریعتر نقشه راه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، قدردانی کردند و گفتند: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست هایی جامع و فراگیر است که باید در اجرا نیز با همین جامعیت و فراگیری، تحقق یابد. ایشان مسائل اقتصادی و مشکلات ناشی از این مسائل را مهمترین موضوع کشور و مردم دانستند و افزودند: اگر سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بطور جدی پیگیری و اجرا شوند، امید زیادی وجود دارد که رونق اقتصادی و اصلاح پایه های اقتصادی کشور در میان مدت محقق و بخشی از مشکلات مردم حل شود. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری جلسه با سران سه قوه، بررسی راهکارهای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است، خاطر نشان کردند: با ابلاغ این سیاستها، مردم اکنون منتظر اجرای آنها و تأثیرات مثبت ناشی از اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی هستند، بنابراین دولت، مجلس و قوه قضائیه باید بطور جدی وارد میدان شوند و وظایف مربوط به خود را، در هر بخش، پیگیری و اجرا کنند. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: باید روند اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، بصورت یک حرکت مستمر و متوقف نشدنی، تا رسیدن به نتیجه، ادامه یابد و هر یک از قوا نیز بر روند کار خود نظارت دقیق داشته باشند. ایشان تأکید کردند: اگر لازمه اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، برطرف کردن برخی قوانین معارض باشد، مجلس شورای اسلامی باید با شناسایی این قوانین معارض، آنها را حذف کند. همچنین اگر اجرای این سیاستها نیازمند حذف برخی ضوابط و مقررات دست و پاگیر و تنظیم ضوابط جدیدِ تسهیل کننده است، دولت با صدور بخشنامه هایی این اقدام را انجام دهد. رهبر انقلاب اسلامی در همین خصوص یک نکته را متذکر شدند و گفتند: باید مراقب بود تا قوانین و ضوابط جدید بگونه ای نباشد که زمینه ساز تراکم و تعارض قوانین شود. حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: با حذف قوانین و مقررات معارض سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و یا احیانا با تصویب قوانین و ضوابط جدید، راه برای اجرای راحت تر این سیاستها که عمدتاً بر عهده دولت است، مهیا خواهد شد. ایشان به دولت توصیه کردند: افرادی را مأمور پیگیری و اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی کنید که انگیزه های انقلابی و مردمی و اعتقاد لازم و کافی برای اجرای آنها داشته باشند. رهبر انقلاب اسلامی هماهنگی میان سه قوه را برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بسیار ضروری خواندند و تأکید کردند: باید از ایجاد تشکیلات جدید و موازی کاری بشدت پرهیز شود. حضرت آیت الله خامنه ای فرهنگ سازی و ایجاد گفتمان رایج و فراگیر را برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ضروری خواندند و خاطر نشان کردند: باید محورهای اصلی این سیاستها با استدلال صحیح و منطقی برای مردم بیان شوند تا به تدریج در بخشهای مختلف جامعه رسوخ پیدا کند و به یک مطالبه عمومی تبدیل شود. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: گفتمان سازی در خصوص اقتصاد مقاومتی و تبدیل آن به یک گفتمان عمومی، بسیاری از مشکلات را بر طرف و کارها را تسهیل خواهد کرد. ایشان یکی از محورهای مهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را مشارکت مردم و چگونگی مردمی کردن اقتصاد دانستند و افزودند: کشور در طول 35 سال گذشته به ویژه در پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس از حضور و مشارکت مردم نتایج و ثمرات فراوانی بدست آورده است و در بخش اقتصاد نیز قطعا هدایت سرمایه های کوچک مردم در مسیر اقتصاد عمومی بسیار راهگشا و موثر خواهد بود. رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: با استفاده از ظرفیتهای مردمی، می توان کارهایی را انجام داد که شاید از عهده چند وزارتخانه هم بر نیاید. حضرت آیت الله خامنه ای موضوع واردات و تأمین امنیت غذایی و ذخایر راهبردی را یکی دیگر از محورهای مهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برشمردند و تاکید کردند: به غیر از این موارد، باید در اقلام دیگر جلوی واردات بی رویه گرفته شود. رهبر انقلاب اسلامی در پایان گفتند: اکنون زمینه برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مهیاست و اگر همه قوا و دستگاهها همت و مجاهدت کنند به لطف خداوند این کار به خوبی پیش خواهد رفت. در این دیدار آقای روحانی رئیس جمهور در سخنانی با اشاره به ابلاغ اخیر خود به معاون اول و مسئولیت ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای برنامه ریزی، زمان بندی و تدوین راهکارها و اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گفت: همه دولت واقعا معتقد به این سیاستهاست و اعضای دولت با اعتقاد کامل مصمم به اجرای آن هستند زیرا دولت تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را متحول کننده اقتصاد کشور می داند. آقای روحانی با اشاره به در پیش بودن اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: همانگونه که در سیاستهای ابلاغی تأکید شده، دولت با استفاده از ظرفیت هدفمندی یارانه ها، به موضوعات تولید، اشتغال و عدالت توجه ویژه خواهد کرد. رئیس جمهور با اشاره به موضوع امنیت غذایی و درمان در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، افزود: امنیت غذایی و سلامت مردم، دو موضوع بسیار مهمی است که دولت از همان ابتدای کار، اهتمام ویژه ای به آنها داشته و در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، ارتقای سلامت یکی از محورهای اصلی است. آقای روحانی با اشاره به موضوع نفت و گاز و پتروشیمی بعنوان یکی دیگر از محورهای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، تأکید کرد: دولت مصمم است تا تولید نفت و گاز را افزایش دهد، ضمن آنکه توسعه پتروشیمی نیز در دستور کار قرار دارد. برنامه ریزی برای استفاده صحیح و بیشتر از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به ویژه در حوزه گردشگری سلامت و همچنین تحرک بخشیِ صادرات، تأکید بر تحول در نیروی انسانی و اقتصاد دانش بنیان، از دیگر مواردی بود که رئیس جمهور در خصوص اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بیان کرد. آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با تأکید بر اهتمام نمایندگان مجلس برای زمینه سازی جهت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، عزم سه قوه را برای اجرای این سیاستها، بسیار مهم بر شمرد. رئیس مجلس شورای اسلامی، توجه ویژه به بخش تولید و استفاده از متخصصان داخلی و بخش خصوصی و جلوگیری از واردات بی رویه را از جمله زمینه های ضروری برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مجلس قوانین مناسبی را برای تسهیل فضای کسب و کار به تصویب رسانده و اکنون، مشکل قانونی برای سرمایه گذاری و استفاده از توان بخش خصوصی وجود ندارد. آقای لاریجانی همچنین ضرورت توجه ویژه رسانه ها به مسائل و اولویت های اقتصادی و پرهیز از حاشیه سازی های سیاسی را مورد تأکید قرار داد. آقای آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه نیز در این دیدار با اشاره به بند 19 سیاستهای کلی اقتصاد مقاوتی در خصوص شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و جلوگیری از زمینه های فسادزا گفت: قوه قضاییه ضمن آنکه به وظایف خود برای مبارزه با مفاسد اقتصادی با جدیت و قدرت عمل خواهد کرد ، در عین حال از فعالیتهای سالم اقتصادی نیز حمایت می کند. رییس قوه قضاییه همچنین ایجاد گفتمان اقتصاد مقاومتی را مهم و ضروری خواند و تاکید کرد: یکی از مسائل ضروری برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توجه ویژه به فرهنگ کار در جامعه است. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921206000447#sthash.MbjoM0Oj.dpuf منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ سه شنبه 92/12/6 ] [ 12:34 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
[ سه شنبه 92/12/6 ] [ 12:37 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
دولت یازدهم مطالب حسین قدیانی در نقد توافقنامه ژنو را "اقدام بر خلاف مصوبات شورای عالی امنیت ملی" عنوان کرده است.
![]() روز گذشته حسین قدیانی یکی از روزنامه نگاران منتقد تواقنامه ژنو به دلیل شکایت از یادداشت های منتشر شده وی در روزنامه وطن امروز به دادسرا فراخوانده شد.
دولت یازدهم این مطالب را "اقدام بر خلاف مصوبات شورای عالی امنیت ملی" عنوان کرده است.
بر همین اساس، حسین قدیانی امروز یکشنبه 04/12/92 در بخشی از یادداشت خود در روزنامه وطن امروز نوشت:
من درباره نقد توافق ژنو، پای نقطه به نقطه نوشتههایم بویژه این 4 متن ایستادهام و حتما با کمال میل، با کمال احترام به قانون و با کمال شجاعت در دادسرا حاضر خواهم شد اما خیلی خوب بود شاکی اصلکاری هم، خود بار شکایت را بر دوش میکشید و از کیسه این نهاد و آن شورا خرج نمیکرد! در ادوار قبل نیز دستاندرکاران همواره از جیب معاونت حقوقی خود هزینه میکردند و شأن فلان دستگاه و منزلت بهمان ارگان را وجهالمصالحه نقدناپذیری خود نمیکردند. این بود اعتدال؟!
چیست اما اخلال در امنیت ملی؟! اخلال در امنیت ملی، آنجاست که در خلال یک توافق نامتقارن، زبان دشمن به بیادبی و بددهانی علیه ملت باز شود تا حدی که ملت مجبور شود با پیام خود مبنی بر وحدت و استقامت، جور قصور بعضیها را بکشد. اخلال در امنیت ملی، آنجاست که نابکاران 88 در مصادر امور به کار گرفته شوند.
اخلال در امنیت ملی، آنجاست که متاثر از یک توافق سست، گزینه نظامی دشمن، پررنگتر از قبل، ولو در حد حرف مشاهده شود. اخلال در امنیت ملی، آنجاست که با لطایفالحیل، اقوام و اقلیتها علیه زبان ملی، خط ملی، دین ملی، وحدت ملی و اقتدار ملی به کار گرفته شوند، اقوام و اقلیتهایی که خود محافظ «وحدت و استقامت»اند. اخلال در امنیت ملی، آنجاست که فلانی، نماینده در امور اقوام و اقلیتها باشد.
اخلال در امنیت ملی، در متن، حاشیه و مفاد توافق نامتوازن ژنو است، نه در نقد آن. اخلال در امنیت ملی، آنجاست که مردم تقسیم بر 2 شوند، آنجاست که منتقد، بیسواد خوانده شود، آنجاست که پاسخ دوست را با درشتی میدهند اما به جای جواب دندانشکن به دشمن، او را «مودب و باهوش» خطاب میکنند و در بهترین حالت، گیر به عینک وندی شرمن میدهند، و آنجاست که علیه مقدسات در جراید زنجیرهای مطالب متعدد نوشته میشود اما «غرور ملی شکست، نه ساختمان تحریم» مخل امنیت ملی تشخیص داده میشود! بهراستی این بود اعتدال؟!
***
من با کمال میل و با کمال افتخار به دادسرا خواهم رفت و شکایت دولت اعتدال از خود را به عنوان برگی بسیار زرین در پرونده قلمم ثبت خواهم کرد. من یومالله 22 بهمن، به چشم خود، بسیار مردمی را دیدم که بسی انقلابیتر از نوشتههایم، داشتند شعار علیه دشمن و دشمن دوستان میدادند. وقتی تایید ملت هست؛ تا باشد از این شکایتها، تا باشد از این شاکیها. دولت محترم بداند؛ من نقض قرار با «وحدت و استقامت» نخواهم کرد و حتی اگر از من شکایت کند، من در عوض، هیچ شکایتی از دولت ندارم.
تنها خواستهام این است که دولت محترم، فیالواقع برای مردم کار کند. دولت برود کار کند، خدمت کند که شکایت از حسین قدیانی و گرفتن وقت شریف دستگاه قضا، برای این مردم نازنین، آب و نان نمیشود. من بهزعم خود، نه فقط دولت را دعا میکنم، بلکه با قلمم، دست همکاری به سویش دراز میکنم، منتها آنجا که واقعا بحث خدمت به ملت درمیان است، نه جایی مثل توافق ژنو. اصلش را بخواهی، این «وحدت و استقامت» است که شکایت از توافق ژنو دارد. گمانم جای شاکی و متشاکی عوض شده! اصلا نکند دقیقا همین بود که بهش میگفتند اعتدال؟! حتما به دادسرا خواهم رفت... با افتخار!
منبع: فرهنگ نیوز [ یکشنبه 92/12/4 ] [ 2:0 عصر ] [ باران ]
[ نظرات () ]
کتاب دستینهای راهگشا برای جوانان دانشجو و فعالان سیاسی است و اینقدر کاربردی هست که میشود از روی دستهبندی آن، تحلیلهای سیاسی رایج و مرسوم را نقد کرد.
از ویژگیهای کتاب این است که علاوهبر ویژگیهای مهارتی، کاربرد آن در سخنان رهبر انقلاب به صورت مصداقی نشان داده شده است. کتاب دستینهای راهگشا برای جوانان دانشجو و فعالان سیاسی است و اینقدر کاربردی هست که میشود از روی دستهبندی آن، تحلیلهای سیاسی رایج و مرسوم را نقد کرد. بله؛ اگر حکومت استبدادى باشد، میشود. حکومتهاى مستبد دنیا صرفه شان به این است که مردم سیاسى نباشند؛ مردم درک و تحلیل و شعور سیاسى نداشته باشند. اما حکومتى که میخواهد به دست مردم کارهاى بزرگ را انجام دهد، نظام را میخواهد با قدرت بىپایان مردم به سرمنزل مقصود برساند و مردم را همه چیز نظام میداند، مگر مردمش به خصوص جوانان، و بالاخص جوانانِ دانشجویش- میتوانند غیر سیاسى باشند؟! مگر میشود؟! عالِمترین عالِمها و دانشمندترین دانشمندها را هم اگر مغز و فهم سیاسى نداشته باشند، دشمن با یک آبنبات تُرش میتواند به آن طرف ببرد؛ مجذوب خودش کند و در جهت اهداف خودش قرار دهد. این نکات ریز را باید جوانان ما درک کنند.» (12/8/72)
کتابی برای پاسخ به همین دغدغه. «روش تحلیل سیاسی» کتاب تازهای از منشورات مؤسسه انقلاب اسلامی است. متن کتاب به شکل کامل برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در طول سنوات گذشته در بیانات خود از راه و روش تحلیل مسائل سیاسی سخن گفته بودند. کتاب از مقدمهای در ضرورت تحلیل سیاسی به قلم دکتر عباسعلی رهبر، استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی آغاز میشود. پس از آن کل متن خلاصه میشود در دو گفتار؛ گفتار اول، مقدمات لازم برای تحلیل سیاسی و گفتار دوم، مهارتها و فنون تحلیل سیاسی است. در انتهای کتاب هم دو تمرین برای بهکاربستن روش تحلیل سیاسی آمده است؛ یکی درباره مذاکره با آمریکا و دوم تحلیل کلان انقلاب اسلامی. ویژگی تمرینهای ارائهشده در این است که حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در این دو سخنرانی، دو مسألهی مهم سیاسی را تحلیل میکنند و از آنجا که در این تحلیلها از روش منظم و نظاممند بهره گرفته شده که کشف این نظام تحلیلی برای مهارتآموز تمرین بسیار مهم و جذابی خواهد بود. ![]() ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی
نوبت چاپ: اول تاریخ چاپ: زمستان 1392 شمارگان: 5000 نسخه شابک:
978-964-2951-81-9از ویژگیهای دیگر کتاب این است که علاوهبر ویژگیهای مهارتی، کاربرد آن در سخنان رهبر انقلاب به صورت مصداقی نشان داده شده است. کتاب دستینهای راهگشا برای جوانان دانشجو فعالان سیاسی است و اینقدر کاربردی هست که میشود از روی دستهبندی آن، تحلیلهای سیاسی رایج و مرسوم را نقد کرد. در مقدمه این کتاب آمده است: برای تحلیل درست یک پدیدهی سیاسی، باید روش و منطق درستی داشت. «الزام روشی» به عنوان یک شاخص مهم در مباحث روز علمی مرتبط با «تحلیل سیاسی» مورد توجّه جدّی است ... تحلیل سیاسی روشمند میتواند به ارتقاء آگاهی، بینش و بصیرت جامعه کمک شایانی کند. با این ابزار است که فرد در جامعه ضمن شناخت منطقی و صحیح پدیدههای سیاسی، در فضای غبارآلود فتنه و در هنگام درهم آمیختگی حق و باطل، میتواند گرفتار حیرت نشود و در لحظات حساس که باید نقش تاریخی و تکلیف شرعی خود را انجام دهد، قادر باشد با استفادهی مناسب از ابزار و فنون تحلیل سیاسی، به تصمیمی مناسب، دقیق و صحیح برسد. حسن الگوی «روش تحلیل سیاسی» در آن است که از تجارب علمی و عملی حوزهی امر سیاسی در آن بهرهگیری کامل صورت گرفته و سبب شده تا لوازم فهم و تحلیل پدیدههای سیاسی و اجتماعی بهتر از روشهای مرسوم مطرحشده برای جامعه فراهم آید. کتاب «روش تحلیل سیاسی» تازهترین کتاب انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی است. علاقهمندان برای اطلاع از نحوهی تهیه کتاب فوق میتوانند با شماره تلفنهای 66493548 و 66483695 تماس حاصل نمایند و یا به نشانی پست الکترونیک book@khamenei.ir پیام ارسال کنند. منبع: دفتر مقام معظم رهبری [ یکشنبه 92/12/4 ] [ 11:38 صبح ] [ باران ]
[ نظرات () ]
|
|
[ طراح قالب : پیچک ] [ Weblog Themes By : PIcHaK.NeT ] |